4 hónapnál régebbi cikk

Emlékéremmel tüntették ki Balsay Miklóst
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Emlékéremmel tüntették ki Balsay Miklóst

Polgármesteri emlékéremmel tüntették ki pénteken Balsay Miklós főorvost. Az elismerést a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete kérésére adta át Cser-Palkovics András a diabetológusnak.

Magyarországon a 19-től 70-ig terjedő korosztályban 8 százalék feletti a cukorbetegség előfordulási aránya, emellett az ország felnőtt lakosságának 15 százalékának van valamilyen cukoranyagcsere zavara a magyar statisztikák szerint. De ez a szám megtévesztő lehet, mivel a felfedezetlen cukorbetegek száma körülbelül ugyanannyi, mint a felfedezett - hangsúlyozta Balsay Miklós diabetológus, aki pénteken polgármesteri emlékérmet vehetett át a városháza kistanács termében kiemelkedő munkásságáért.

Balsay Miklós amellett, hogy kiváló szakember, a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesületének, tanácsadásokat, terápiás javaslatokat és előadásokat ad vércukorszintjük megfelelő szinten tartása érdekében. A kitüntetést a  Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete terjesztette fel, emiatt az elnökség tagjai is részt vettek az éremátadáson. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek