4 hónapnál régebbi cikk

Mikulás ünnepség az Alba csarnokban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Mikulás ünnepség az Alba csarnokban

Hetedik alkalommal szerveztek Mikulás ünnepséget az állami gondoskodásban élő gyerekek, fogyatékossággal élők számára az Alba Regia Sportcsarnokban. A kezdeményezés minden évben magánjellegű összefogásnak, önkénteseknek köszönhetően valósul meg. 

Közös Mikulás énekkel hangolódtak a gyerekek, fiatalok az ünnepségre az Alba Regia Sportcsarnokban. Idén is gondolt a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegyei egységeiben nevelkedő gyerekekre, az intézmény dolgozóira, a fogyatékossággal élőkre. Varga Zsuzsanna és Tóth Marianna, akik önkéntesek és családtagok segítségével szervezik meg évről évre a rendezvényt.

"Alapvetően két magán személy közös kezdeményezése. Két kedves hölgy, Zsuzsanna és Mariann azok, akik ezt évekkel ezelőtt életre hívták. Abszolút ők finanszírozzák, találják ki a fiatalokkal és a gyerekekkel együtt ennek a kis délutánnak a programját. Mi alapvetően helyszínt biztosítunk számukra. A cél az öröm okozása, a boldogság, a mosoly adományozása, és ez valójában a szeretetről szól, amiről maga az advent is, és karácsony szent ünnepe is" - mondta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

A programra érkezetek Székesfehérvárról, Martonvásárról, Velencéről, Dégről, Előszálásről és Mezőfalváról vendégek. A Mikulásváró rendezvényre a Szent Kristóf Ház fiataljai is ellátogattak.

"Nekem nagyon sok élményem volt tavaly is, meg remélem lesz most is. Nagyon vártuk ezt a mikulás rendezvényt, örömmel jöttünk és remélem úgy térünk haza, hogy szép élményekkel, és a végén megígérem, egy karácsonyi verssel ajándékoztatom meg a nézőközönséget" - mesélt Asztalos János, a Szent Kristóf Ház fiatalja. 

A csarnokban kétszázharmincan érkeztek. A rendezvény célja ebben az évben is az volt, hogy a gyerekeket, fiatalokat élményekkel, közös ünnepvárással ajándékozzák meg a szervezők.

"A hátrányos helyzetű társadalmi szegmensek figyelmet kaphassanak, és így mikulás ünnepén, illetve a szeretet ünnepének közeledtével ők is kapjanak még egy olyan lehetőséget, olyan szeretetteljes impulzust, amivel tudják egymást is támogatni. Találkozások valósulhatnak meg itt, és nagyon fontos, hogy a város életében mint társadalmi fenntarthatóság eszméje egy ilyen esemény kapcsán is erősödni tud. Különböző társadalmi csoportok tudnak egymással találkozni, örülni egymásnak és segíteni egymásnak az ünnepi készülődést" - foglalta össze a rendezvény jelentőségét Magyar Balázs, a Szent Kristóf Ház intézményvezető-helyettese. 

A Mikulás ünnepségen meglepetésként Essem adott koncertet. Rapzenéjével együtt mozogtak, énekeltek a lelátókon ülő meghívott vendégek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek