4 hónapnál régebbi cikk

Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója sem folytathatja munkáját a kórház vezetőjeként
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója sem folytathatja munkáját a kórház vezetőjeként
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined

A Belügyminisztérium csütörtöki döntése nyomán a 65. életévüket betöltött kórházigazgatóknak, főigazgatóknak december 31-ével át kell engedniük intézményeik vezetését.

Cser-Palkovics András polgármester a közösségi médiában közzétett posztja megerősített a hírt, amely szerint több kórházigazgató, köztük a Bucsi László sem folytathatja tovább munkáját vezetőként. "A döntés értelmében az év végétől sajnos Prof. Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója sem folytathatja munkáját kórházunk vezetőjeként.

Ebbe a döntésbe az önkormányzatunk értelemszerűen nem szólhat bele, hiszen a kórház állami fenntartású intézmény"

- hangsúlyozta a polgármester, aki azt is kiemelte, Bucsi László egy több szempontból nagyon nehéz, pandémiás időszakban átvette és azon át is vezette a Szent György Kórházat, melyet mindig odaadóan és maximális szakmai igényességgel szolgált. 

Cser-Palkovics András azt is hozzátette, Bucsi László vezetése alatt indulhatott el kórház elmúlt 10 évének legnagyobb fejlesztése, a második belgyógyászati tömb építése. Emellett több más, kisebb, de nem kevésbé fontos fejlesztés megvalósulása, elindulása ugyancsak a távozó főigazgató érdeme is.

"Székesfehérvár hálával és tisztelettel köszöni Prof. Dr. Bucsi László főigazgatói szolgálatát, egyben bízunk abban, hogy az állam által - pályázat útján - kiválasztandó utódjával ugyanolyan gördülékeny és hatékony együttműködést valósíthatunk meg, mint Bucsi főigazgató úrral! A kórház ugyanis bár állami intézmény, de az egész város számára kiemelkedő jelentőségű. Fontos, hogy első számú vezetője széleskörű szakmai és társadalmi elfogadottsággal rendelkezzen" - írja a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek