4 hónapnál régebbi cikk

Idén is megtartották a Nyugdíjasok Karácsonyát az Alba Regia Sportcsarnokban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Idén is megtartották a Nyugdíjasok Karácsonyát az Alba Regia Sportcsarnokban

A zenés-táncos műsor hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának ajándéka, amellyel szeretnék megköszönni a szépkorúak egész éves támogatását, együttműködését és munkáját.

Operettslágerek szórakoztatták a zsúfolásig megtelt Alba Regia Sportcsarnokot,  ismét megrendezték a Nyugdíjasok Karácsonyát. A műsor Székesfehérvár Önkormányzatának hagyományos rendezvénye, amely során élményt ajándékoznak meg a város szépkorúinak. A programmal a nyugdíjasklubokat és egyesületeket is meghívják évről-évre, hogy így fejezzék ki köszönetüket az egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért.

Cser-Palkovics András kiemelte, az advent, a karácsony a köszöntésről, a várakozásról és a közösségi programokról szól: “Nagyon szép, régi hagyománya a városnak, hogy a szépkorú fehérváriakat meghívjuk, hogy egy közös programot tölthessünk együtt. Nagyon nagy az érdeklődés, és úgy látom, hogy nagy várakozással mosolyogva érkeztek a hölgyek-urak, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogják magukat érezni. Szeretnénk nekik és rajtuk keresztül családjuknak is áldott és békés karácsonyt kívánni!”

A rendezvény alkalmat adott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ önkénteseinek elismerésére is. Az év önkéntese a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákja, Rubos Viktor, az év önkéntes csoportja a Szárazréti Nyugdíjas Klub lett.

Igaz Krisztina elmondta, a Nyugdíjasok karácsonya több évtizedes múltra tekint vissza, minden évben különleges programokkal, fellépőkkel készülnek a vendégeknek: “Ilyenkor vendégül látjuk és hívjuk Fehérvár időskorú lakosságát, a szépkorúakat, hogy együtt ünnepeljük és várjuk a karácsonyt. Minden évben olyan programokat igyekszünk szervezni, amik nagyon nagy nézőközönségre számíthat. Most is az operett műfajból hívtunk fellépőművészeket, akik az Operett Színház tagjai.”

Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke hozzátette, rendkívül hálás azért, hogy Székesfehérvár Önkormányzata minden évben megrendezi a Nyugdíjasok Karácsonyát: “Az önkormányzatnak egy nagy-nagy köszönet, hogy minden megrendezi nemcsak az idősek világnapját, hanem a Nyugdíjasok Karácsonyát is. Azt hiszem, ez mindennél többet jelent, itt nem csokiról, süteményről van szó, hanem arról, hogy akiket hoznak, azok a mi életkorunknak megfelelő számokat is hoznak magukkal.”

A műsor egy meglepetéssel kezdődött, Könnyű Vilmosné egy megható karácsonyi verset szavalt el, majd a hazai zenés színházak kiválóságai léptek fel: Szinetár Dóra, Szendy Szilvi, Egyházi Géza és Laki Péter népszerű operettek, musicalek slágereit adták elő a fehérvári szépkorú közönség számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek