4 hónapnál régebbi cikk

Változóan felhős, frontmentes napok várhatók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Változóan felhős, frontmentes napok várhatók

Időjárásunkban sok változásra nem kell számítanunk szerdáig. A hét második felében már változékonyabb, ugyanakkor egyelőre még meglehetősen bizonytalan a folytatás.

Marad az egyhangú időjárás, és egyre nagyobb területen maradhat párás, ködös az idő. A hét második felében már nagyobb esély van frontok érkezésére, főleg a hétvége közeledtével növekszik a csapadékhajlam- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap éjszaka általában kevés lesz a felhőzet. Ismét fokozódhat a párásság, kisebb körzetekben ködfoltok képződhetnek. Fagypont közelébe, itt-ott az alá hűl a levegő.
Hétfőn, kedden várhatóan folytatódik a nyugodt, jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás. Fokozódik a ködhajlam. Az egyre inkább tartósabban megmaradó köd miatt kevesebb helyen várható napsütés. A köd helyenként egész nap megmaradhat, míg ahol feloszlik, ott tartósabb napsütésre, enyhe időre lehet számítani. A légmozgás gyenge marad. Csapadék nem érkezik, esetleg a ködös területeken lehet szitálás, vagy ónos szitálás. Éjszakánként a ködfoltok terjeszkednek. Hajnalonként fagypont körül alakul a hőmérséklet. Szerdára már egy hidegfront érkezhet felhősödéssel, széllel.  Az ÉNY-i szél az ország nagy részén megszünteti a ködöt. Csütörtöktől vasárnapig általában sok felhő lesz, átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Nagy mennyiségű csapadék nem várható, kisebb eső, elvétve havas eső előfordulhat.

Hétfőn 0-11, kedden 1-12, szerdán 2-10, csütörtökön 1-8, pénteken 3-9 fok közötti hőmérséklet várható.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek