3 hónapnál régebbi cikk

Szerencsehozó lencsével indult a 2024-es év is Székesfehérváron
·Hírekújév·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Szerencsehozó lencsével indult a 2024-es év is Székesfehérváron
·Hírekújév·Utolsó frissítés: undefined

Bőséget és szerencsét hozhat az újév azoknak, akik kilátogattak az idei idei lencse lakomára. Idén 1500 adag finomság készült az újévi étekből.

Immár tizenegyedik alkalommal indították szerencsehozó lencsével az újévet a fehérváriak január 1-jén az Alba Plaza előtti téren. Székesfehérvár Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandára, a Lecsóház és az Alba Plaza közös rendezvényén ezerötszáz adag finomság talált gazdára.

A 2013-ban indult kezdeményezés mára már hagyománnyá vált, és egyre többen kapcsolódtak be az évindító közösségi programba, amelyen az étel kínálásában részt vett Vargha Tamás, honvédelmi miniszter-helyettes országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár alpolgármesterei, valamint a város önkormányzati képviselői is.

Az apró szemű ételhez a néphit a pénzt és a gazdagságot társítja-minél többet fogyaszt belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek