3 hónapnál régebbi cikk

Fejér boldogabb, mint egy éve: elkészült Magyarország boldogságtérképe
Fehérvár Médiacentrum fotója
penzcentrum.hu
Fejér boldogabb, mint egy éve: elkészült Magyarország boldogságtérképe

Harmadik alkalommal készítette el Magyarország boldogságtérképét a Pénzcentrum, gazdasági-pénzügyi hírportál. A közvélemény kutatás alapján Fejér 2023-ban a negyedik legboldogabb volt az ország húsz vármegyéjét tartalmazó listán.

Már hagyományosnak mondható, hogy az év végéhez közeledve a Pénzcentrum hírportál közvélemény kutatást készít, amelyben a magyarok aktuális kedély állapotát vizsgálták meg. A kutatás kérdéseivel igyekezték az átlagos élet minden szegmensét körüljárni.

A válaszadáskor a felmérés kitöltői 1-től 10-es skálán fejezhették ki véleményüket, a tizenötezer válaszadó eredményéből pedig megyékre lebontott boldogságtérképet is készítettek. A képen látható ábrán a pirossal jelölt vármegyékben a legelégedettebbek az életkörülményeikkel az emberek, a fehérrel jelölteken pedig a legkevésbé.

A vármegyék boldogsági ranglistáján tavaly is Vas vármegye foglalta el az első helyet, az utolsó helyen pedig 2023-ban Nógrád vármegye végzett. Az egyik legnagyobb előrelépés Fejér vármegyében volt látható, mivel a 2022-es felméréshez képest négy helyet javított a listán.

A kutatást korokra bontva is megvizsgálták, amelynek eredményeként az jött ki, hogy a legboldogabbak a 41-55 év közöttiek, a legkevésbé boldogok a 25 év alattiak és a 25-40 év közöttiek.

A tavalyi évben a foglalkozás és végzettség alapján a vállalkozók és a doktorátussal rendelkezők a legboldogabbak, a legkevésbé pedig az alkalmazottak és a nyolc osztályt elvégzők Magyarországon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek