3 hónapnál régebbi cikk

2024-ben nemzetközi övet szeretnék szerezni - interjú Kiliti Tamással
·Sportbox·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiliti Promotion
2024-ben nemzetközi övet szeretnék szerezni - interjú Kiliti Tamással
·Sportbox·Utolsó frissítés: undefined

Aki otthonosan mozog a magyar, illetve a székesfehérvári box világában, nehezen kerülhette el Kiliti Tamás nevét. A 2024-es év elején a tavalyi eredményeiről, megpróbáltatásairól, valamint az idei céljairól mesélt szerkesztőségünknek a magyar bajnok boxoló.

"2023 talán életem egyik legeseménydúsabb éve volt" - fogalmazott a boxoló, Kiliti Tamás. Tavaly az első meccse a márciusban volt a tanzán származású Baina O. Mazola ellen. Az afrikai egy fordított alapállású, nagyon jó mérleggel rendelkező ökölvívó, akivel nagyon küzdelmes mérkőzést játszott a székesfehérvári harcos, de végül egyhangú pontozással győzött. A múlt év következő mérkőzésére augusztusba került sor a román Costel Cimpeannal volt.

Nagyon nehéz mérkőzés volt. Többször sikerült leütni, mégsem adta fel a román. Egy igazi oroszlánlelkű boxoló" - mondta el Kiliti a négy menetből álló mérkőzésről, melyet szintén pontozással neki ítéltek a bírók.

Tamás a remek szezonkezdés után lehetőséget kapott, hogy Bázelbe utazzon Szili Istvánhoz, Magyarország egyik legeredményesebb boxolójához kéthetes edzőtáborba, ami sajnos nem várt fordulatot vett, hiszen egyik kesztyűzés következménye részleges vállizom szakadás lett. A szerencsétlen sérülés ellenére nem csüggedt a fehérvári sportoló, és igyekezett értékes tapasztalatnak, élménynek megélni az edzőtábort, de a következő meccsét sajnos le kellett mondania. 

A remek stábjának köszönhetően Kiliti hamar felépült és augusztus végén már meg is kezdte a felkészülést. Szeptember 20-án a Corinthia Budapest hotelben tartották volna a következő mérkőzését, amit egy szintén kéthetes edzőtábor előzött meg Bécsben. Ám itt sem teljesen úgy alakultak a dolgok, mint ahogy azt szerette volna, hiszen ismét sérülést szenvedett.

A visszatérésre a felépülést követően a királyok városában kapott lehetőséget Tomi, a Mercure Székesfehérvár Magyar Királyban. Itt a szerb Marko Pavloviccsal találkozhatott, de nem sokáig, hiszen 30 másodperc után KO-val győzött a fehérvári. "Nagyon ki voltam éhezve" - tette hozzá Kiliti a rövid meccs kapcsán.

A 2023-as évet Csíkszeredában zárták, ahova 35-en utaztak el miatta Székesfehérvárról és az ország több pontjából. Nem is okozott csalódást, hiszen nagyon nehéz meccsen szintén pontozással sikerült nyernie a bosnyák Luka Veljovic ellen.

Kiliti Tamás, mint köztudott, az RBD-nek, Székesfehérvár legnagyobb szurkolótáborának az egyik alappillére. A karrierjét szurkoló társai, ha tehették mindig a helyszínen követték nyomon. Nem volt ez másképp 2023-ban sem. "Köszönöm nekik, hogy tavaly is mellettem voltak! Amikor a második sérülésem után a padlón voltam, egy idegenbeli meccsen távollétemben a nevem skandálták, majd amikor hazaérkeztek, egyből a házamhoz jöttek és az ablakom alatt biztattak. Ezt az érzést szavakban nem lehet megmagyarázni, ezt átélni kell" - mesélte még akkor is libabőrözve a sportoló.

Tamásnak február végén születik második gyermeke, ami állítása szerint extra motivációt ad neki a mindennapokban. Szükség is lesz erre, hiszen nem kis célokat tűzött ki a 2024-re. Tavaly három alkalommal lett volna lehetősége kiutazni az USA-ba edzőtáborba, valamint mérkőzést játszani, de mindegyik alkalom meghiúsult a sérülései miatt. Szerencsére az amerikai promóter, aki a múlt évben vette fel vele a kapcsolatot, továbbra is érdeklődik iránta, így idén minimum egyszer, de ha lehet többször is el szeretne jutni az Egyesült Államokba. 

Kiliti az is elárulta milyen mérkőzéseket terveznek a stábjával az idei évben.

Szeretnék egy nagyon nagy meccset bunyózni a magyar bajnoki övemért. Ezt követően júniusban szeretnék kijutni az USA-ba, ahol szeretnék nemzetközi övet is szerezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek