3 hónapnál régebbi cikk

Pénz miatt szúrhatott a támadó a Skála mellett, fehérvári katona is segítette a rendőrök munkáját
·Bűnügybűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Pénz miatt szúrhatott a támadó a Skála mellett, fehérvári katona is segítette a rendőrök munkáját
·Bűnügybűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined

Úgy tudjuk vélt, vagy valós tartozás miatti vita fajulhatott késeléssé hétfőn, a Skála mellett. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, egy 59 éves férfi a Skála melletti téren szúrt arcon egy nőt. A támadót percek alatt fogta el rendőrség, munkájukat egy fehérvári honvéd is segítette.

A két fél szóváltásba keveredett, majd férfi - úgy tudjuk - arcon szúrta a nőt. A lakók nem sokkal fél öt előtt lettek hangos szóváltásra és sikítozásra figyelmesek. "Hallottam, hogy valakik veszekednek, mások meg futnak a kocsik felől és hívják a rendőrséget, aztán megjelent vagy négy villogó autó, mentők meg rendőrök" - számolt be az egyik környéken élő a Fehérvár Tv-nek a hétfő esti esetről. 

Gyorsan kiértek a rendőrök, fehérvári honvéd segítette a munkájukat 

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és köszönhetően a gyors bejelentésnek, valamint a szemtanúk - köztük Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állományába tartozó Madarász Dávid főtörzsőrmester segítségének, a pár száz méterrel odébb található irodaház előtt elfogták a feltételezett elkövetőt, aki eddigre megsebezte magát. Mint azt Madarász főtörzsőrmester elmondta,

a késelőn az első perctől látható volt, hogy nincs beszámítható állapotban, dülöngél és saját késével önmagát is szurkálja.

A tettest a katona, nyolc- tíz méteres távolságból követte egy darabig, a rendőrség szirénáit meghallva jelezte tartózkodási helyét, majd azonosította a késelőt is. 

A mentőszolgálat munkatársai mind a megszúrt nőt, mind pedig a támadót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség pedig később őrizetbe vette az 59 éves férfit, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki és kezdeményezték letartóztatását.

Úgy tudjuk a konfliktus a két fél között anyagi természetű lehetett.

A közelben lakók elmondása szerint az 59 éves férfi többször is járt már a Pilinszky János téri lépcsőház környékén, mert a férfi állítása szerint a nő tartozott neki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek