2 hónapnál régebbi cikk

Családi farsangi program a könyvek között
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Családi farsangi program a könyvek között

Farsangi szokásokkal, néphagyományokkal ismerkedhettek a gyerekek a Széna téri Tagkönyvtárban szombat délelőtt. Mesét hallgathattak, zenélhettek a kicsik és közösen elűzték a telet a farsangi programon.

Kisebbek és nagyobbak, óvodás korú gyermekek érkeztek a Széna téri Tagkönyvtárba, hogy még egy kicsit farsangoljanak. A családi farsangi foglalkozás felkeltette a szülők figyelmét, ezért vitték el csemetéiket a programra. A gyerekek interaktívan ismerkedhettek meg a farsangi szokásokkal, jellegzetességekkel. Válaszokat adhattak a kérdésekre, elmondhatták mi mindent tudnak a vízkereszttől húshagyó keddig tartó időszakról, sőt azt is megoszthatták, minek öltöztek be a jelmezbálon.

"Két mesével is készültem a gyerekeknek. Az egyik a farsangi népi hagyományainkról szól. Amellett, hogy a gyerekek mesét hallgathatnak, fontos, hogy megtudják milyenek voltak a farsangi hagyományok, ki is az a drótos tót, mi az a rezes banda, milyen a farsangi szalagos fánk hagyománya. A mese után készültem még farsangi dalokkal, a gyerekek választhatnak hangszereket, úgyhogy elűzzük a telet mi is a könyvtárban"- mondta el Ányos-Szabó Orsolya, a Széna téri Tagkönyvtár könyvtárosa. 

A kicsik mind választottak egy-egy hangszert, hogy aztán rázva, hangosan csörgetve, énekelve elűzzék a telet.



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek