2 hónapnál régebbi cikk

Ideiglenes edzővel nyert rangadót a MÁV Előre
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Róth Zoltán
Ideiglenes edzővel nyert rangadót a MÁV Előre
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined

A néhány napja meglepetésre menesztett Dávid Zoltán helyét egyelőre a klub strandröplabdás szakágából érkező tréner vette át, de vele is behúzta a fontos 3 pontot a Loki. A hét zárónapjának másik fehérvári érdekeltségű meccsén a hokisoknál a FEHA19 sikerélmény nélkül maradt Erdélyben.

A MÁV Előre Foxconn nyerte a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnap esti rangadóját. A 2. helyen álló székesfehérvári alakulat a 3. pozícióban tanyázó Kazincbarcikát verte magabiztosan 3-0-ra, ezzel három körrel az alapszakasz zárása előtt eldőlt, hogy jelenleginél rosszabb helyen már nem végezhet.

A napokban menesztett Dávid Zoltán helyét ideiglenesen elfoglaló román szakember, a klub strandröplabdás szekciójából érkező - korábban segédedzőként és vezetőedzőként más kluboknál is dolgozó - Adrian Pricop meglehetősen belenyúlt a csapat összetételébe: a hazai találkozón mindössze a csapatkapitány, az albán Redjo Koci szerepelt a légiósok közül, a többieket jegelte a tréner, még a Koci és Pesti mellett a házi pontgyáros szerepét betöltő Janke sem kapott lehetőséget, sőt, az egész találkozón csak a liberó Takácsot cserélte be az Eke (6 pont) Szabó Vilmos (10), Boa (4), Ambrus (6), Pesti (10), Koci (10) kezdő mellett! 

Hogy miért döntött így, azt csak ő tudja, de az biztos, hogy nem okozott gondot a kék-fehéreknek ebben az összetételben sem megnyerni a meccset, amelyen a vendégek kezdtek jobban, de átmeneti örömük csak 6-7-ig tartott, onnantól kezdve végig a hazai egylet vezetett és be is húzta a szettet 25-21-re.

A második játékrészben 7-9-ig vezettek a barcikaiak, aztán begyújtotta a rakétákat a Loki és 25-18-ig meg sem állt. A záró szettben egy pillanatig sem jutott előnyhöz a borsodi társulat, a MÁV Előre 21-12-ig robogott, s bár ezt a 9 pontos előnyt majdnem sikerült eladnia, azért visszajött a koncentráció a hajrára, és 21-17 után már lemenedzselte előnyét, 25-20-ra nyerte a játszmát, 3-0-ra pedig a mérkőzést.

Nem tudja elfelejteni egymást gyorsan a két csapat, ugyanis kedden (február 27.) 19 órakor már a Don Bosco Sportközpontban lesz randevújuk, Kazincbarcikán.

A vasárnap este másik fehérvári vonatkozású mérkőzését a jégkorong Erste Ligában az erdélyi Brassóban játszották, ahol a jóval esélyesebb házigazdák simán, 3-0-ra legyőzték a jól küzdő, de támadásban keveset nyújtó FEHA19-et.

Anatolij Bogdanov együttese a meccs első felében jobb volt, mint vendéglátója, de nem tudott gólt ütni, a brassói kapuban Dubeau parádézott. Végül a hajrában kerekedett felül két gólt ütve a Corona Brasov, amely továbbra is a dobogóért küzd, míg a "kisvolán" - amely legközelebb kedden az UTE-t fogadja 18.30-kor - maradt a sereghajtó. 

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek