2 hónapnál régebbi cikk

Az anyanyelv nemzetközi napját ünnepelték a könyvtárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Az anyanyelv nemzetközi napját ünnepelték a könyvtárban

Játékos, interaktív programot szervezett az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából a Zsolt utcai Tagkönyvtár. Az intézményben szólásokról, közmondásokról beszélgettek, és könyveket ismerhettek meg a résztvevők.

Magyar szólások és közmondások rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket. Bosnyák Viktória bár gyerekszerző, az ő műveit is megismerhették a résztvevők, aki olyan formában adja elő a tudnivalókat, hogy mindenképpen érdemes idézni tőle. Az Édes anyanyelvünk című játékos rendezvényt az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából szervezték meg.

"Mi általában hétfőn szoktuk ezeket rendezvényeket tartani, mivel a szomszédos gondozási központnak a nyugdíjasai tisztelnek meg bennünket a látogatásukkal, szimbiózisban vagyunk velük egyébként. A környékbeli olvasók is, Ilike nénire nézek, aki már itt ül és nagy érdeklődéssel várják a rendezvényt. Az anyanyelv nemzetközi napja kapcsán az édes anyanyelvünk programot tartjuk"-mondta el Ányos Darinka, a Zsolt utcai Tagkönyvtár vezetője. 

Az anyanyelvet középpontba állító rendezvényre nagy volt az érdeklődés. A Zsolt utcai idősek klubjából húszan érkeztek a könyvtárba.

"Nekünk nagyon sokat jelent, mert az időseink az irodalmat, nyelvtant, történelmet nagyon szeretik. Nagyon örülünk, hogy újra vannak ilyen programok a könyvtárban, mert egy pár évig nem nagyon voltak. Nagyon örülünk neki, hogy itt lehetünk"- fejezte ki örömét Horgos Csabáné, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Zsolt utcai Gondozási Központjának gondozója. 

Az előadások között szólásokról, közmondásokról beszélgettek a programon résztvevők. A szervezők könyvajánlókkal is készültek. A Mesés szókincs című könyvet és a Mi fán terem, a Fején találta a szöget című kiadványokat is megismerhették többek között a nyugdíjasok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek