2 hónapnál régebbi cikk

Már az épület végső formáját kialakító munkálatok zajlanak a fehérvári kórház fejlesztésén
Fehérvár Médiacentrum fotója
magyarepitok.hu / Nagy Mihály
Már az épület végső formáját kialakító munkálatok zajlanak a fehérvári kórház fejlesztésén

Egyre inkább láthatóvá válik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbjének kész formája - írja a Magyar Építők oldala. 

A december óta eltelt időszakban elvégzett feladatokról számolt be a Magyar Építők oldalának Pető Anita, az Épkar Zrt. építésvezetője, aki elmondta, a belső részek készültségi szintjének előrehaladásával folyamatosan kapcsolódnak be újabb szakipari munkák szakemberei a kivitelezésbe. Jelenleg a festés előkészületei és hidegburkolási munkálatok folynak. A hat liftből egyet már teljesen beépítettek további kettőn pedig dolgoznak.

Kapcsolódó
Bokrétaünnep a Szent György Kórház új tömbjénél – A Modern Városok Program újabb fehérvári fejlesztése valósul meg

A Modern Városok Program egyik legfontosabb fehérvári fejlesztése a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházásnak köszönhetően még modernebb lesz a gyógyítási munka, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket. 

Elkezdődtek a homlokzati munkálatok is

A kórházi tömb külsején is zajlanak az épület végső formáját kialakító munkák, amihez a homlokzatot szinte teljesen beállványozták. Pető Anita kiemelte, elkezdték a tartószerkezetek felszerelését és a hőszigetelést, amelyet két-három hét múlva a nagy táblás burkolatok felhelyezése követhet. A munkálatoknak ebben a szakaszában kerülnek a helyükre az épület külső árnyékolását biztosító zsaluznia dobozok és az előtetők tartószerkezetei.

A kivitelezés következő szakaszával kapcsolatban az építésvezető elmondta, tavasszal elkezdik a kert- és útépítési munkálatokat, valamint az új és egy régebbi épületet összekötő folyosó felújítását. További részletek és képek a szakportál oldalán találhatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek