1 hónapnál régebbi cikk

Második alkalommal mutatták be Magony Imre legújabb kötetét
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Második alkalommal mutatták be Magony Imre legújabb kötetét

Második alkalommal mutatták be Magony Imre legújabb könyvét. A Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárába látogatók megismerkedhettek az alkotás folyamatával és az író gondolataival.

Első alkalommal az Aranybulla Könyvtárban mutatták be a Tartozunk ünnepelni - Az Aranybulla székesfehérvári emlékezete című könyvét és most pedig a  Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában is megismerkedhettek az íróval és a könyvvel az olvasók. A pénteki alkalmon Csiszárné Mahler Mónika, a könyvet kiadó Aranybulla Könyvtár igazgatója is részt vett, aki elmondta, amikor Magony Imre megkereste az Aranybulla Könyvtár Alapítványt a könyv kiadásával , egy percig sem volt kérdés, hogy eleget tesznek-e a kérésének.

Az író elárulta azért is kezdett el foglalkozni a témával, mivel eddig senki nem foglalta össze az Aranybulla történéseit és a 800 éves évfordulón az országos ünnepség is elmaradt a Covid-járvány és a háború okozta gazdasági válság miatt. Ezért úgy érezte, neki meg kell emlékeznie a jubileum apropóján a magyar történelem egyik legjelentősebb eseményéről, és az külön öröm, hogy mind a könyvtár részéről, mind a város részéről hatalmas támogatást kapott.

Magony Imrének immár 15. könyve a mostani, az évek alatt írt már a város szobrairól, Varkocs várkapitányról, a nemzetőrökről, most pedig az 1222-ben Székesfehérváron II. András király által kiadott Aranybullához kötődve adták ki kötetét. Tartozunk ünnepelni - Az Aranybulla székesfehérvári emlékezete című kötetet a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában és Aranybulla Könyvtárban is megtalálják a téma iránt érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek