1 hónapnál régebbi cikk

A városi színházak, zenekarok, vármegyei múzeumok és könyvtárak a jövőben is önkormányzati fenntartásban maradnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
A városi színházak, zenekarok, vármegyei múzeumok és könyvtárak a jövőben is önkormányzati fenntartásban maradnak

Cser-Palkovics András polgármester erről Csák János kulturális és innovációs miniszter csütörtök esti interjúja kapcsán írt a közösségi médiában.

"Meggyőződésem és tapasztalatom szerint ez így helyes! Nem érdemes és nem is lenne hatékony ezeket a helyi intézményeket egy nagy budapesti, állami intézmény gyámsága alá vonni" - írta pénteken közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere annak kapcsán, hogy csütörtökön Csák János kulturális és innovációs miniszter interjújában egyértelművé tette: a városi színházak, zenekarok, vármegyei múzeumok és könyvtárak a jövőben is önkormányzati fenntartásban maradnak.

Cser-Palkovics András kiemelte, a kulturális intézményeinknek, művészeti és tudományos műhelyeinknek a város és a régió életében is nagy jelentősége van. Az ezekben zajló munka egy egy település szellemi és lelki kincseit gyarapítja.

A város kincseiről pedig a város közösségének kell döntenie.

Ez ősi hagyomány, jog, egyben szakmailag és politikailag helyes irány. Örülök annak, hogy a területért felelős Minisztérium is ezt vallja, arra pedig mindig nyitottak vagyunk, hogy egy erre megfelelő fórumon egyeztessünk a kulturális intézmények közötti, országos vagy regionális együttműködés lehetőségeiről. Erre igény is lenne a szakmai területeken is, mint a továbbképzés, személyi juttatások javítása, de van infrastrukturális téren is, például a könyvtár, a hangversenyterem kapcsán az előrelépés lehetőségeiről" - írja a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek