Fehérvárra érkezett a Drónia Roadshow
Fehérvár Médiacentrum fotója
gombaszogi.attila
Fehérvárra érkezett a Drónia Roadshow

A kétnapos konferencián a pedagógusok és diákok érdekes előadásokon hallhattak újdonságokat a kibervédelemről és a drónok felhasználási területeiről.

A pilóta nélküli légi járművek, a drónok alkalmazása folyamatosan bővül Magyarországon is több iparágban. A következő 2-3 évben pedig a dróntechnológia tömeges elterjedése várható - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a Székesfehérvári szakképzési centrum főigazgatója a Drónia Roadshow 2. napját a Széchenyi Technikumban.

Mint Horváth Lajos Zoltán mondta: a szakértők a védelmi ipar mellett a mezőgazdaság, az infrastruktúra monitoring és a szállítmányozás modernizációjának kulcsaként tekintenek a technológia fejlődésére, ezért egy olyan iskolában, mint a Széchenyi, kiemelten fontos igény van az ismeretek bővítésére.

A kétnapos roadshow szerdán pedagógusfórummal kezdődött, csütörtökön pedig a gépészeti, mechatronikai, elektronikai, informatikai ágazatokban tanulók a kibervédelem, és a drónok felhasználási területei kapcsán hallhattak érdekes előadásokat kiberspecialistától és bűnmegelőzési szakemberektől. A roadshow szervezőinek célja a kibertér és a MI, valamint a drón/robotika tudatosítása.

A délelőtti előadások során számos hasznos újdonságot hallhattak a fiatalok, délután pedig gyakorlati bemutatók is várták őket minidrónokkal, szimulátorral és toborzóval.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek