9 hónapnál régebbi cikk

Jövőre a karácsony lesz a fehérváriak kedvenc ünnepe?
·Hírekünnep·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com
Jövőre a karácsony lesz a fehérváriak kedvenc ünnepe?
·Hírekünnep·Utolsó frissítés: undefined

Azok biztosan igennel válaszolnak erre a kérdésre, akik egyébként dolgoztak volna december 25-26-a előtt és után. A kormányrendelet értelmében azonban december 23-án, 24-én és 27-én sem kell a munkával foglalkozni a jövő év év végén.

A frissen kiadott rendeletből kiderült, hogy maratoni hosszúságúra nyúlik a szeretet ünnepe, hat napos lesz a karácsony 2024-ben. A szerda–csütörtökre eső december 25–26-át megtoldják ugyanis egy 24-e keddel és egy 27-e péntekkel. Ezt persze le kell dolgozni majd pár nappal korábban, az egyiket december 7-én, a másikat pedig egy héttel később, december 14-én, szombaton.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter döntése értelmében öt háromnapos és két három napnál is hosszabb hétvégére számíthatunk jövőre. A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderült, hogyan változnak a jövő évi munkaszüneti napok. Eszerint 2024-ben két ünnepet érint a munkarendváltozás. Jövőre augusztus 20-a keddre esik, de a rendelettel 19-ét is hozzácsapják, így lesz egy négynapos hosszú hétvégénk. Az ezt megelőző hétfőt le kell dolgozni, ennek időpontját augusztus 3-a szombatban szabta meg Nagy Márton.

Ezeken és a szokásos (húsvéti, pünkösdi) hosszú hétvégéken kívül is lesz azonban háromnapos hétvége jövőre, hiszen újév napja hétfőre esik, március 15-e és november 1-e pedig péntekre.

Május 1-e és október 23-a szerdára esik majd, vagyis ezeknél nem nyílik alkalom hosszú hétvégére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek