6 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Perzsa mese, Velencei-tó-kerülés, Mi, józsefesek, Cicaverzum
Fehérvár Médiacentrum fotója
turizmus.szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Perzsa mese, Velencei-tó-kerülés, Mi, józsefesek, Cicaverzum

Akár jó, akár rosszabb idő lesz hétvégén, bőven lesz program, amiből választhatunk.

Gyerek: Perzsa mesefoglalkozás 
Mikor?: Október 20., péntek
Hol?: Aranybulla Könyvtár

Október 20-án, pénteken 16.30 órakor újabb foglalkozásra várják a 4-8 éves gyerekeket a Szövőmadár Meseműhely keretében. Ezúttal egy perzsa mese áll majd a program középpontjában, lesznek vidám játékok, közös alkotás és egy kis kóstoló is. Ajánlott előzetesen bejelentkezni a foglalkozást vezető Fazekas Évánál a 06 70 547 92 11-es telefonszámon vagy a szovomadar.mesemuhely@gmail.com e-mail címen.

Kiállítás: Változások
Mikor?: Október 20., péntek
Hol?: Szent István Király Múzeum – Pelikán Galéria

A Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak Változások című, a Grafika Hónapja országos rendezvénysorozathoz csatlakozó csoportos tárlatára a Pelikán Galériában nyílik meg október 20-án, pénteken 18 órakor. A tárlatot Szűcs Erzsébet művészettörténész ajánlja majd az érdeklődő közönség figyelmébe.

A november 17-ig nyitva tartó kiállításon összesen húsz művész, Arany Gold Zoltán, Bauer István, Bárány Terézia, Bukovácz Lajos, Büki Zsuzsanna, Koppány Attila, Miklós János, Paczona Márta, Pácser László, Pálné Hencz Teréz, Pinke Miklós, Revák István, Revák Katalin, Szegedi Csaba, Szentes Ottokár, Szolnoki Szabolcs, Szűts Angéla, Varga Gábor Farkas, Vári Kovács Ágnes, Végvári Beatrix alkotása látható.

Mozi: Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon)
Mikor? Október 19-től
Hol? Cinema City Alba

A David Grann nagysikerű bestsellere alapján készült „Megfojtott virágok” az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, és az olajból meggazdagodott oszázs indián nemzet tagjainak sorozatos meggyilkolását meséli el; egy sor olyan brutális bűneset krónikája, mely az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete volt.

Mozi: Cicaverzum
Mikor? Október 19-től
Hol? Cinema City Alba

A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik.

Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

Túra: Gyógyító őszi termések
Mikor?: Október 21., szombat
Hol?: Pákozd

A kedvezőtlen időjárás miatt egy hetet csúszott a program, de október 21-én, szombaton gyógyító őszi termések gyűjtésével folytatódnak a Herbarius túrák. Lencsés Rita gyógynövényszakértő ezúttal Pákozd környékén kalauzolja az érdeklődőket. 

Gyűjtenek gyermekláncfüvet, csalánt, mentát, cickafarkot, útifüvet, és az útjukba eső galagonya, kökény, csipkebogyó is bekerül a kosárba. Ezúttal is célszerű lesz vinni vágóeszközt, papírzacskót, kosárkát, ásót és poharat.

A találkozó 9 órakor lesz a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum alsó parkolójában, a túra körülbelül 12 óráig tart. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173
lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480

Bicikli: Velencei-tó kerülő túra
Mikor?: Október 22., vasárnap
Hol?: Velence

Október 22-én, vasárnap rendezik az őszi Velencei-tó kerülő kerékpáros túrát. A résztvevők Velencén, az Enyedi utca végén található kerékpáros pihenőből indulnak és ide is térnek vissza. Egy tókör 28 kilométer megtételét jelenti. Rajtolni 9.00 és 11.00 óra között lehet, a zárás pedig 18.00 órakor lesz. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a túra nem minősül versenynek és minden időjárási körülmények között megtartják. Rajtcsomagként csokit és vizet biztosítanak, illetve minden résztvevő oklevelet és egyedi fa érmet kap ajándékba. Bukósisak használata erősen ajánlott!

Szervizautót, kísérőt nem biztosítanak, mindenki saját felelősségére vesz részt a programon. Előzetesen a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet regisztrálni október 20-án, pénteken reggel 8 óráig a túra és a túrázó nevének megadásával.

Ünnep: Október 23.
Mikor?: Október 23., hétfő
Hol?: Városház tér

Október 23-án, hétfőn fél tízkor néma koszorúzással kezdődnek az ünnepi programok a Szent István-bazilika ’56-os emlékkeresztjénél Székesfehérvár és a vármegye önkormányzata szervezésében, majd Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédét követően kezdődik 10 órakor a ciszteres Fejér Holló Diákszínpad tagjainak az egykori eseményeket megelevenítő Mi, józsefesek című előadása.

Ferenczy Noémi rendezésében az előadást a Fehérvár TV rögzíti és még aznap műsorra is tűzi, 17.55-kor. 

Közösség: Erőművek éjszakája
Mikor?: Október 29., vasárnap
Hol?: Bartók Béla tér

És ha egy picit előretekintünk jövő hét végégig, akkor izgalmas hírrel szolgálhatunk: idén visszatér a Fehérvári Töklámpás Fesztivál, ami most sem jöhetett volna létre Fehérvár Médiacentrum nélkül. Bár a helyszín változott, hiszen a Bartók Béla térre várjuk a tökfejeket, az időpont azonban változatlan, október utolsó vasárnapján, vagyis 29-én gyűlhetnek össze a szépen faragott töklámpások.

Ne legyetek faragatlanok: gyertek minél többen tökkel, hogy legyen mit szemügyre venni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek