4 évnél régebbi cikk

Ha igazi kuriózumra vágytok, akkor irány a Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvége!
Ha igazi kuriózumra vágytok, akkor irány a Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvége!

Május 11-én és 12-én lesz a Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvége a Szerelemvölgyben, ahol a legkülönfélébb ínycsiklandozó falatok mellett megannyi kézműves kínálja majd egyedi portékáját: többek között sajtot, szörpöt, lekvárt és az elmaradhatatlan mézes finomságokat is fogyaszthatnak a kilátogatók. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy ezt a rendezvényt a gasztromantika szerelmeseinek találták ki.

Május 11-12-ig (szombat-vasárnap) hozzák tető alá a Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvégét, amelynek már csak a nevétől is megjön az ember kedve egy kis szertelen falatozáshoz és italozáshoz. Hát még ha elolvassátok a program hivatalos beharangozóját: "Egy rendezvény, ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják. A látogatók egy-egy ízletes Velencei-tavi bort vagy egyedi aromájú kézműves sört kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, miközben a kapszaicinfüggők kedvükre kalandozhatnak a chili sokszínű felhasználási módozatai között."

És ha már chili, akkor meg kell említenem, hogy idén a szervezők főszerepet szánnak a csípős ételek koronázatlan királyának, így világbajnok tüzes termékeivel a Sárréti ChiliFarm is kilátogat a rendezvényre. Persze itt még nem ér véget a csípősre vágyók mulatozása, ugyanis már-már a hazai fesztiválok elengedhetetlen kelléke, az erő-evő verseny mellett chili palánta szépségversenyre is nevezhetnek az érdeklődők. A kapszaicinfüggőknek maga lesz a kánaán!

A chilis fogásokon túl a hagyományos ételek is kerülnek a polcra, és a kellemest a hasznossal összekötve, a résztvevők egy-egy izgalmas pázmándi bort vagy kézműves sört kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában a most nyíló grill-teraszról.

Hogy a talpalávalóról se feledkezzünk meg, mindkét nap - a jazz és latin ritmusok kedvelőinek nagy örömére - élőzene várja a vendégeket: május 11-én 13.00-tól DR Jazz Akusztik lesz, május 12-én pedig 13.00-tól fellép Hász Eszter (ének), Horváth Márk (gitár) és Mits Marci (szaxofon) is.

Ha még mindig nem lenne elég a jóból, akkor május 11-én Pázmándon először mutatják be a Nyitott Vendégházak Napját, így a vendégházakat, a község templomát és a helyi tájházat is felkereshetik a kíváncsiskodók.

A teljes programot alább olvashatjátok:

További információk:
Bálint Borárium
Pázmánd, Szerelemvölgy
Facebook: https://www.facebook.com/events/411503772922932/
Honlap: www.balintborarium.hu
E-mail: info@balintborarium.hu
Tel: +36 20 274 2066
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek