8 hónapnál régebbi cikk

Az Aida, Varázsfuvola és az István, a király látványos jelmezei is láthatóak Öreghegyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Az Aida, Varázsfuvola és az István, a király látványos jelmezei is láthatóak Öreghegyen

Nyár esti dalok,  gyertyafényes opera fine dining, valamint operák jelmezeiből készült kiállítás nyitotta meg az Aranybulla Művészeti Napokat. Ma jön Beck Zoltán, vasárnap a Soulwave.

Több mint húsz éve, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori legendás igazgatója, Tóth István ötlete nyomán kezdték el szervezni az Aranybulla Művészeti Napokat. Az idei rendezvényen hagyományosan kiállítás nyílt, a színpadot pedig zenés produkciók vették birtokba. A kiállításmegnyitó előtt Léder-Puja Andrea és Kendi Lajos operaénekesek, valamint Oláh Krisztián zeneszerző, zongoraművész barokk áriákat, francia sanzonokat és nápolyi dalokat hoztak Fehérvárra.

Ezután nyílt meg Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész A szellem misztériuma című kiállítása. Velich Rita, a Magyar Állami Operaház jelmeztervezője számos budapesti és vidéki színházban dolgozott, munkásságában meghatározók a zenés színházi és táncdarabok. Fehérvári kiállításán a Turandot, A bajadér, a Veled, Uram!, a Macbeth, a Varázsfuvola, az Aida és az István, a király produkciókhoz készült jelmezeiből látható válogatás.

A megnyitó előtt Lantos Zoltán hegedűművész, majd a Székesfehérvári Balett Színház táncművészei adtak rövid műsort. A kiállítás október 7-ig látogatható. A megnyitó után gyertyafényes, opera fine dininggal folytatódott az este. A zene nem hiányzik majd a szombati kínálatból sem: történetek, versek, dalok hangzanak el Beck Zoltán énekes-gitáros, dalszerző és Vecsei H. Miklós színművész 20 órakor kezdődő Kártyajáték című estjén. Az Aranybulla Művészeti Napok zárásaként vasárnap este nyolckor a Soulwave lép színpadra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek