5 hónapnál régebbi cikk

Bárki elsajátíthatja a modern technológia vívmányat!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Bárki elsajátíthatja a modern technológia vívmányat!

3D nyomtatás, programozás, szabadulószoba - színes foglalkozásokkal várja a modern technológia szerelmeseit az Alba Innovár. A november 25-i nyílt napon szakemberek segítik majd a jelentkezők munkáját.

Bárki belekóstolhat a modern technológia világába november 25-én, szombaton: minden érdeklődőt szeretettel várnak az Alba Innovárba, ahol egyebek mellett lesz szabadulószoba, valamint a programozás és a robotok világába is betekinthetnek.

"A szabadulószobába minimum 3, maximum 6 ember tud bemenni. A résztvevőknek kódokat kell megfejteni és ezek segítségével tudnak kiszabadulni ebből a szobából. A 3D-nyomtatásnál megismerkedhetnek kicsit a technológia világával, és azzal is, hogy hogyan is néz ki egy 3D-s nyomtatás, milyen alapanyagokat használnak, milyen nyomtatók léteznek, majd tervező program segítségével elkészíthetik a saját nyomtatási terveiket, amelyeket majd a kollégáim segítségével ki is nyomtatunk - mondta el Füki Gyula, az Alba Innovár egyik oktatója, aki kiemelte azt is, évről-évre nagy az érdeklődés a táborok és a nyílt napok iránt korosztálytól függetlenül, hiszen sokan már visszatérő látogatói az intézmény programjainak.

A soron következő nyílt nap regisztrációhoz kötött, valamint bővebb információt az Alba Innovár honlapján találhatnak az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek