3 évnél régebbi cikk

Ingyenes lesz a helyi buszközlekedés, és így alakul a fehérvári boltok nyitvatartása Mindenszentek hétvégéjén
Ingyenes lesz a helyi buszközlekedés, és így alakul a fehérvári boltok nyitvatartása Mindenszentek hétvégéjén

Mindenszentek hétvégéjén a szokásosnál többen indulunk útnak, érdemes előre felkészülni a közlekedés változásaira. Arról se feledkezzünk meg, hogy vasárnap a boltok többsége zárva lesz!

November 1-jén zárva lesznek a boltok!

Magyarországon 2000 óta mindenszentek ünnepe munkaszüneti nap, mely az idén vasárnapra esik; halottak napja hétfőre, amely munkanap lesz. November 1-jén, vasárnap így az üzletek, áruházláncok, bevásárlóközpontok zárva tartanak.

Mindkét székesfehérvári Tesco áruház zárva lesz november 1-jén, október 31-én szombaton és november 2-án, hétfőn pedig a szokásos módon reggel 6-tól este 22 óráig tartanak nyitva. 

Az Auchan áruház október 31-én és november 2-án reggel 6-tól 22 óráig lesz nyitva, november 1-jén vasárnap pedig zárva tart és kiszállítás sem lesz. 

Az Aldi üzleteiben 2020. október 31-én, szombaton a megszokott nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat, november 1-jén, vasárnap zárva tartanak. November 2-án, hétfőn a szokás nyitvatartási rend szerint a Jancsár közben 7-től 21 óráig, a Szent Flórián körúton és a Holland fasoron 7-től 20 óráig várják a vásárlókat. 

A Lidl nyitvatartása is hasonlóan alakul, november 1-jén zárva lesznek a fehérvári üzletek, október 31-én és november 2-án 6.30-tól 21 óráig tartanak nyitva.

A Penny Market székesfehérvári üzletei a Széchenyi úton és a Palotai úton szintén zárva lesznek november 1-jén, vasárnap. Szombaton és hétfőn pedig reggel 7-től 20 óráig tartanak nyitva. 

A fehérvári Spar és Interspar üzletek sem nyitnak ki Mindenszentek napján, szombaton és hétfőn pedig a megszokott nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat.

Buszközlekedés

Székesfehérváron a temetők könnyebb és biztonságosabb megközelíthetősége érdekében a helyi járatokat díjmentesen lehet igénybe venni október 31-én, szombaton és november 1-én, vasárnap. Erről a város közgyűlése döntött még októbert 16-án.

MÁV: Érdemes megváltani elővételben a vasúti jegyet a kegyeleti ünnepekre

Mindenszentek ünnepén a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat a kegyeleti ünnepeken és az őszi szünet utolsó napján várható nagyobb utasforgalom miatt.

A Keleti pályaudvaron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen több tartalék jármű is rendelkezésre áll.

A felkészülés és a megnövelt kapacitások ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek az InterCity-k, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-ken kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe.

A járványügyi szabályok betartása, valamint a sorbanállások és személyes érintkezések csökkentése érdekében az utasok a jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltási lehetőséget.

Továbbra is arra kérik az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. Kizárhatók az utazásból azok az utasok, akik nem viselnek maszkot.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek