2 évnél régebbi cikk

Nagykövetek horgásztak Székesfehérváron
·Sporthorgászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Nagykövetek horgásztak Székesfehérváron
·Sporthorgászat·Utolsó frissítés: undefined

Idén is találkoztak a magyar horgászat nagykövetei és versenyeztek, ki tudja kifogni a legnagyobb mennyiségű halat Székesfehérváron az egyik palotavárosi tóból.

Már kora reggel elkezdték a készülődést, beetetést a magyar horgászat nagykövetei, élsportolók, művészek, versenyzők. Minden résztvevő próbálta a legjobb praktikákat elővenni, hogy a legnagyobb mennyiségű halat fogja ki a tóból. 

Én is ilyen kis édes, fűszeres dolgokban gondolkodtam. Ilyen kis gyümölcsös, ami ilyenkor a vágyaim szerint a halaknak is jó. Hát meglátjuk, hogy bejön-e, egy kis deeppel, egy kis ananászos, mangós, gyümölcsös dolgokkal. " -  mesélte Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművész.

A Magyar Horgászat Nagyköveteinek Találkozóját és versenyét nyolcadik alkalommal szervezték meg. Az eseményen elhangzott, a pandémia alatt megnövekedett a horgászok száma az országban. Ahhoz, hogy megfelelő élményt találjanak a természetes vizekben, halgazdálkodási létesítményekben, az állam aktív tevékenységére is szükség van.

Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár elmondta, minden évben gondoskodnak a megfelelő utánpótlásról. "Nagyon sok halat helyezünk ki ezekbe a vizekbe. Ezek közül is nagyon jelentős volt az az intervenciós haltelepítés, amelynek keretében több mint 1000 tonna hal került ki 800 millió forint értékben a magyar állami vízfelületekre, ez az idén is folytatódik."

Áder János köztársasági elnök háromféle technikát alkalmazott a megmérettetésen, partközeli, tóközepi és távoli horgászatot is bevetett a cél érdekében. Mint mondja, a nagykövetséget annak idején a sport népszerűsítése érdekében vállalta.

 "Azt hiszem nem is eredménytelenül tesszük ezt a többiekkel, hiszen az elmúlt években több mint a duplájára nőtt a MOHOSZ tagok száma. Amikor az új elnökség megalakult, nem egészen 300 ezer tagja volt a MOHOSZ-nak most pedig több mint 700 ezer." - mondta a köztársasági elnök.

A versenyen külön kategóriában indultak a horgász szövetségek vezetői és a nagykövetek, élsportolók. Három óra állt rendelkezésre ahhoz, hogy kiderüljön ki képes a legnagyobb súlyú halfogást véghez vinni a találkozón.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek