1 évnél régebbi cikk

A rod pod keresés legfőbb szempontjai horgász módszerek szerint
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/aranha
A rod pod keresés legfőbb szempontjai horgász módszerek szerint

Össze sem lehet hasonlítani a különbséget, ha egy korszerű rod pod, vagy pedig egy hagyományos bottartó segítségével várjuk a kapást a vízparton. Nem véletlen, hogy előbbiek egyre több horgásznál válnak nagy kedvenccé. De mi alapján érdemes keresni? Mit kell megnézni, hogy csalódás helyett elégedettség legyen a beszerzés eredménye? Ezeknek fogunk rögvest utánajárni a cikkben.

Milyen horgász módszereknél merülhet fel a rod pod választás kérdése?

Olyan horgászatokra készülve érdemes fontolóra venni a beszerzést, ahol a peca jellege kiülős, tehát várni kell a kapásokra. Olyannyira, hogy a hagyományos értelemben vett leszúrós bottartók már nem feltétlenül felelnek meg a modern peca követelményeinek.

A Damil.hu rod pod és bottartó termékei között az tehát a legfőbb különbség, hogy míg előbbiek állványként felállíthatóak akár köves, kavicsos, nehezebb terepen is, addig az utóbbiakat mindenképp le kell szúrni a talajba a használat érdekében.

Leginkább a bojlis, illetve a feeder módszerek szerelmesei azok, akiknél hozzáadott értékkel bírnak a bottartók modern állványai. Hozzátéve gyorsan, hogy egy standard fenekező pecánál is könnyen el tudjuk képzelni egy rod pod hasznosulását.

Milyen tulajdonságokban mérhető a rod pod minősége és megbízhatósága?

Természetesen az anyagok és illesztések minősége az elsődleges fokmérő. Ideális esetben a szerkezet olyan anyagok felhasználásával készül, amelyeknek alacsony az önsúlya, viszont a teherbírása rendkívül nagy.

Ennek köszönhetően jöhet szél, jöhet erőteljes terhelés vagy nyomódás az autóban, a választott szerkezet bírni fogja a strapát. A könnyebb önsúly már csak azért is előnyös, mert szállításnál és pakolásnál nem terheli extrán a kezeket.

A strapabíró jelleg mellett a praktikum szempontjai legalább annyira fontosak. Ebbe a fogalomkörbe tartozik a könnyű össze- és szétszerelhetőség, az ideális magasság és hosszúság, valamint a lábak tetszés szerint történő állíthatósága.

Ez a rod pod tökéletesen megfelel a fent említett kívánalmaknak

Mivel szeretnénk minél inkább támogatni a keresést, ezért mutatunk egy konkrét típust is. Ez a Delphin RPX 4 Silver rod pod, amely nemcsak egy hagyományos értelemben vett bojlis vagy feeder peca idejére, hanem akár versenykörülmények között is optimális megoldást jelent.

Olyannyira, hogy a megszokott 2 botos próbálkozások helyett 3 darab horgászbotnak biztosít helyet. Sőt, amennyiben az igények és a körülmények úgy kívánják, akkor 4 botos buzbar is hozzá rendelhető a szerkezethez.

Mindezek mellett ráadásul még ár-érték arányt tekintve sem lehet rá panasz. Ebből kiindulva azok számára is megfelel, akik életükben első ízben szeretnének ilyen típusú bottartó állvánnyal próbálkozni. Már csak azért is, mivel a bővíthetőségnek köszönhetően ez a modell jónéhány éven keresztül maradéktalanul kiszolgálhatja az igényeket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek