4 hónapnál régebbi cikk

Háromágú horgok rablóhalas horgászatoknál
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/BarbaraJackson
Háromágú horgok rablóhalas horgászatoknál

Amikor rablóhalra szeretne horgászni az ember, akkor a háromágú horgok használatát is erősen ajánlott észben tartani.

Így több lehet a sikeres akadás, majd pedig az eredményes fárasztás is. Pontosan ezért gondoltunk arra, hogy röviden áttekintjük a legfontosabb szempontokat, amelyeket célszerű észben tartani a választás, majd pedig a használat keretei között.

Miben rejlik a háromágú horgok hatékonyságának titka rablóhalas horgászatoknál?

Titok nincs, gyakorlatilag józan logikával sem nehéz kikövetkeztetni a dolgot. Egész egyszerűen, ha nem egyetlen, hanem három darab ág tartja a halat fárasztás közben, akkor kedvezőbb esélye lehet a sikeres partra terelésnek.

Ezért is népszerű például a TackleBait.hu horgász webáruház háromágú horgok kategóriája a pergetők, illetve egyéb rablóhalas horgászok körében. Ezzel a horog típussal a tapasztalatok szerint jobb az akadás is.

Persze nagyon nem mindegy, hogy a kategórián belül mennyire tudatosan választ az ember. Hiszen ezen a téren is széles a skála, ha a minőséget vesszük alapul. De mindjárt megnézünk néhány faktort, amelyek segíthetnek a választásban.

Hasznos tippek a háromágú horgok közötti választáshoz

Nem lehet megkerülni az anyagminőség fontosságát. Értelemszerűen minél jobb a választott kivitel anyaga, annál jobban bírni fogja a strapát használat közben. Kulcsfontosságú a rendkívül erős horoghegy, hiszen ez felel az akadásért.

Hasonlóképp fontos szerepe van a kellően vastag horogszárnak, hiszen ez is felel majd a tartásért. Nem kell persze túlzásba sem esni, ha az nem indokolt. Például harcsázáshoz nagyobb, csuka horgászatához akár egy relatíve kisebb darab is elég lehet.

Mindig sok mindent elmond a várható minőségről az, hogy melyik gyártó termékeit választja az ember. Hogy néhány példát mondjunk, a Gamakatsu, a Wizard vagy a Delphin háromágú horgok ritkán okoznak csalódást.

Amire még szintén érdemes figyelni a kifogástalan hasznosulás érdekében

Tudni kell, hogy még a legjobb minőségű darabok is igénylik a figyelmet a rendszeres használat következtében. Bármennyire is igyekszik óvni a felszerelést az ember, egy-egy akadó, fárasztás mindig koptatja a horog éleit.

Úgyhogy igencsak megéri arra is figyelmet fordítani, hogy legyen nálunk egy praktikus fenőszerszám. Ennek a segítségével nem kell mást tenni, mint legfeljebb néhány másodperc alatt húzni egyet-kettőt az elemen.

Innentől kezdve sokkal kedvezőbb esélye lesz annak, hogy a rablóhal következő rávágásakor az akadás nagyságrendekkel masszívabb, erőteljesebb lesz. Így kedvezőbb esélyünk lehet a fárasztást illetően is.

Összességében tehát azt lehet elmondani, hogy a háromágú horgok elképesztően hasznosak, amikor az ember rablóhalat szeretne fogni. Mindössze a tudatos választásra, majd pedig a még tudatosabb használatra érdemes törekedni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek