10 hónapnál régebbi cikk

A leghasznosabb vízparti kiegészítők horgászat közben
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/paulbr75
A leghasznosabb vízparti kiegészítők horgászat közben

Milyen vízparti kiegészítők beszerzésével és célzott használatával lehet annak megalapozni, hogy a horgászatunk a lehető leginkább komfortosan és eredményesen történhessen? Mi minden kellhet a tudatos felkészülés jegyében?

A cikk bátran tekinthető egyfajta ajánlásnak is, amit az ember használni tud néhány órás pecák, vagy akár több napos túrák előtt is. Az itt felsorolt kiegészítőkkel biztosítható, hogy a legkönnyebben boldoguljunk a vízparton.

Vízparti kiegészítő, ami megvéd az időjárás szélsőségeitől horgászat közben

Csapadék, tikkasztó napsütés, heves szél. Ezek mindegyikével számolni kell, ha valaki a szabadban tölti az időt. Pláne előfordulhatnak ezek a körülmények, hogyha az ember hosszú órákat, netán napokat szeretne eltölteni egy-egy peca alkalmával.

Márpedig nem árthat a védelem, ezért például a Fishinda vízparti kiegészítők kategóriájában megtalálható ernyők igencsak hasznos szolgálatot tehetnek. Az ember csak felhúzza az ernyőt maga körül, és máris sokkal jobban védve van.

Sőt, nemcsak mi nem fogunk fázni, vagy nekünk nem lesz melegünk. Egy 2,5 méteres átmérőjű ernyő alatt kényelmesen elférhet a horgász székünk mellett a felszerelésünk nagy része, beleértve a ruhákat, a dobozokat, a csalikat és az élelmiszert.

A komfortérzetet segítő vízparti kiegészítők

Szúnyog- és kullancsriasztóból sosem árt, ha van kéznél, amikor az ember horgászni indul. Pláne olyan vízterületeken, ahol köztudottan sok van az említett kártevőkből. Sajnos a legjobb peca élményét is el tudja rontani, ha az ember nem győzi vakarni a csípéseket.Pontosan

erre lehet előre felkészülni azzal, ha időben beszerezzük a szükséges riasztót. Persze egyéb vízparti kiegészítőkre is szükség lehet. Egy praktikus sarlófej például ahhoz ideális, hogy a növényzetet egy kicsit meg tudjuk gyéríteni a helyigény végett.

Különösen akkor lehet erre szükség, ha egy-egy kevésbé intenzíven horgászott vadvízen szeretnénk halat fogni. Sokkal kényelmesebb úgy tenni-venni a parton, hogyha közben nem derékig érő gazban kell egyensúlyozni.

Még néhány eszköz, amivel könnyebb lehet az élet a vízparton

Egyes vízterületeken a hínár erőteljes jelenléte nehezíti a peca menetét. Márpedig a hínárral gazdagon benőtt vizeken borzasztóan nehéz azt kivitelezni, hogy a horgászat sikeres halfogással is járjon.

Emiatt nagy segítség, hogy ma már a praktikus hínárvágó beszerzése is megoldható. Ezáltal a helyünkhöz közeli etetési távolságban gond nélkül meg tudjuk oldani, hogy egy néhány méteres sávot meg lehessen tisztítani a vízi növényzettől.

Sőt, adott esetben nemcsak a hínár, hanem a nád vágására alkalmas eszköz beszerzésében is lehet gondolkodni. Ami még egy extra lépést jelenthet annak érdekében, hogy tényleg ne képezhessen akadályt az erőteljes vízi növényzet jelenléte.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek