2 évnél régebbi cikk

Villámgyors kefires süti recept
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Villámgyors kefires süti recept
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Könnyen és gyorsan elkészíthető a kefires süti, ami éppen ezért az egyik kedvencem, hiszen nem kell órákat tölteni a konyhában. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, aminek szezonja van: meggyet, cseresznyét, ribizlit vagy barackot.

A kefires sütemény receptje régóta lapult a receptes könyvemben, anyukámtól kaptam és nagyon szereti a család. Szívesen készítem, mert nem tart sokáig, nagyon egyszerű elkészíteni és imádják a gyerekek. Bevallom azért is szeretem készíteni a kefires sütit, mert nem kell sokat szenvedni a méricskéléssel, hiszen az adagoláshoz ott a kefires pohár. Sütéssel és előkészítéssel együtt is maximum 45 perc alatt elkészíthető ez a finomság. 

Hozzávalók: 2 pohár kefir, 1 kefires pohár napraforgó olaj, 1 kefires pohár kristálycukor, 3 kefires pohár rétesliszt, 3 db tojás, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint gyümölcs ( kb. fél kiló meggyet használtam fel a sütihez)

Elkészítés: A 2 pohár kefirt, a sütőport és a 3 egész tojást egy nagyobb edénybe összekeverjük fakanállal. Ezt követően hozzáadjuk az olajat, a kristálycukrot és a réteslisztet. Figyeljünk, hogy legyen csomómentes, ehhez botmixert is használhatunk. Ízlés szerint összedaraboljuk a gyümölcsöt. Én a meggyet egészben, de kimagozva szeretem használni.

Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és egy pici liszttel megszórjuk, hogy ne tapadjon le a sütink.
A tésztát beleöntjük a sütőedényünkbe, majd a meggyet beleszórjuk a tésztába, úgy hogy a gyümölcs elmerüljön benne. Szeretem szorosan rakni a gyümölcsöt, de azért figyeljünk, hogy ne essünk túlzásokba mert eláztathatjuk a tésztát.

A sütőt előmelegítjük és 180 fokon kb 35 percig aranybarnára sütjük. Mielőtt lejárna a sütési idő, és érezni a finom illatokat  le szoktam ellenőrizni, hogy elkészült-e a süti. Egy hústűvel szurkálom meg, ha nem ragad rá a tészta, akkor már ki is vehetjük a sütőből a süteményt. Fontos, hogy felszelni viszont akkor érdemes, ha már kihűlt. Tálaláskor a tetejét meghinthetjük porcukorral.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek