2 évnél régebbi cikk

Halált okozó biofűvel kereskedő fehérvári férfit tartóztattak le
·Bűnügydrog·Utolsó frissítés: undefined
Halált okozó biofűvel kereskedő fehérvári férfit tartóztattak le
·Bűnügydrog·Utolsó frissítés: undefined

 A Székesfehérvári Járási Ügyészség újabb „biofűvel” kereskedő férfi letartóztatását indítványozta abban az ügyben, melyben az egyik fogyasztó a szer elfogyasztását követő néhány órán belül elhunyt.

A megalapozott gyanú szerint a 28 éves székesfehérvári férfi több alkalommal, legutóbb 2021. szeptember 18-án délután adott el új pszichoaktív anyagot annak a 23 éves férfinak, akinek a letartóztatását a bíróság múlt héten elrendelte. 

A már letartóztatásban lévő férfi a gyanúsítottól szerzett „biofüvet” fogyasztotta is, egy részét pedig továbbértékesítette. 

Mivel a székesfehérvári férfi nem rendelkezik bejelentett lakcímmel, alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság számára elérhetetlenné válna. 

Továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll esetében, mivel a „biofűvel” kereskedést egy folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt folytatta.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése véglegessé vált.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók