1 évnél régebbi cikk

Kerékpáros és közlekedési versenyeket rendeztek az István Király Általános Iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Csákány Bence
Kerékpáros és közlekedési versenyeket rendeztek az István Király Általános Iskolában

Sportversenyeknek adott otthon május 4-én az István Király Általános Iskola.

 A 27. Kerékpáros Iskola Kupán felsősök vettek részt, a 27. Kisiskolások Közlekedési Kupáján pedig alsó tagozatos tanulók.

Emellett megtartották a 35. Ki a mester két keréken? verseny megyei döntőjét a 2010., 2011. és 2012. években születettek részvételével.

A megmérettetésen 44 általános iskolai tanuló vett részt, 20 alsós és 24 felsőosztályos.

A próbatétel két részből állt. Az egyik egy KRESZ tesztlap kitöltése, a második része pedig egy kerékpáros ügyességi feladat. Az akadályverseny az iskola ketté osztott tornatermében került megrendezésre, külön pályáját rendeztek be a kicsiknek, illetve a nagyobbaknak. Ameddig a fiúk az akadálypályán mutathatták meg mit tudnak, addig a lány versenyzők a fenti termekben írták a tesztlapot, majd miután mindenki végzett cseréltek. 


Illés Mihály alezredes elmondta, hogy a felsősök versenyében az első három helyezettet díjazzák, ám csak az első helyezett fiú, illetve lány jut tovább az országos döntőre, amelyet Kecskeméten rendeznek meg.

Ott berádiózva kell kerékpározniuk, hogy a vizsgabiztos közben tudja nekik mondani az útvonalat, amelyen a lehető legszabályosabban kell közlekedniük a városban.

Az alsósok egyénileg versenyeznek, de a csapatok eredménye számít. A csapatokban 2 fiú és 2 lány vág neki a versenynek. Az első helyezett pedig megkapja a Barkóczi József Vándorkupát.

Az alezredes érdekességképpen hozzátette: amelyik iskola háromszor egymásután megnyeri ezt a díjat az végleg megtarthatja a kupát. A Váli Vajda János Általános Iskola áll a legjobban eddig ebben a versenyben, hiszen egymás után már kétszer nyertek és most van esélyük a harmadik győzelem bezsebelésére is. 

A „Ki a mester két keréken?” versenyben a legjobb fiú és lánynak szintén tovább jut az országos döntőre, amit Egerben rendeznek júniusban.

(Szerző: Csákány Bence)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek