2 hónapnál régebbi cikk

A legkisebbek mérték össze tudásukat a 24. Főnix Kupán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
A legkisebbek mérték össze tudásukat a 24. Főnix Kupán

Szombat délelőtt a legfiatalabb korosztály mutathatta meg tudását a 24. Főnix kupán. Az idei megmérettetésre 8 akadémia 10 csapata szállt szembe egymással.

Kispályán mutathatták be foci tudásukat a legkisebbek, hiszen 24. alkalommal szervezték meg a Főnix kupát a Gombócleső utcában. A mostani megmérettetésre 10 csapat nevezett és olyan klubok U7-es csapatai látogattak el Székesfehérvárra, mint a felcsúti Puskás Akadémia, a Király SE, Gyirmót és a BVSC Zugló. Kovács Attila, a Főnix Gold FC U7-es csapatának edzője fontosnak tartja, hogy lehetőségük legyen a fiataloknak megmutatni tudásukat ilyen és ehhez hasonló sporteseményeken.

A Főnix sikereiért ezúttal duplán lehetett szurkolni, hiszen két csapattal is indultak a kupán. A tornát két 5-ös csoportban bonyolították le a 13 perces mérkőzéseket, a csoportok első két helyezettje rájátszásos rendszerben küzdhetett  meg az első helyért, valamint a dobogóért. Smeló István a III. Kerület U7-es csapatának vezetőedzője elmondása szerint, mindig örömmel fogadják el a Főnix meghívását a kupára, hiszen itt rengeteg tapasztalatot és élményt szerezhetnek a kis futballista.

Ahogy láthatjuk, ha eljövünk Fehérvárra a főnixhez, fizikálisabbak is a meccsek, jobban bele kell menni a párharcokba így, hogy palánk van - mondta el a fővárosi edző

A tornán hazai siker született, hiszen a Főnix Gold egyik csapata végzett az első helyen, a Göd és a Gyirmót előtt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek