1 évnél régebbi cikk

Forgalomterelések és lezárások a Székesfehérvár Rally idején
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Forgalomterelések és lezárások a Székesfehérvár Rally idején

Forgalomkorlátozások várhatóak a március 31. és április 2. között, a Székesfehérvár Rally idején.

 A lezárások, terelések érintik a Csíkvári utat és környékét, valamint a Palotai út egy szakaszát. Egyes helyijáratos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni. A Székesfehérvár Rally-val kezdődik a HUMDA Országos Rally Bajnokság 2023-as szezonja.

A nagyszabású verseny miatt a következő helyszíneken és időszakokban számíthatnak a közlekedők lezárásokra:

  • A Csíkvári úton, a stadion parkolójában (a Homoksor csatlakozásának vonalától a Vásártér vonaláig) március 31., péntek 10.00 órától április 2., vasárnap 20.00 óráig.
  • a Csíkvári út úttestjén, a Homoksor csatlakozásának vonalától a Vásártér vonaláig április 1., szombat 09.00 órától 21.00 óráig; április 2., vasárnap 06.00 órától 20.00 óráig.
  • a Vásártér területén március 31., péntek 12.00 órától április 2., vasárnap 20.00 óráig. A szuperspeciál szakaszon, a Palotai út, a György Oszkár tér és a Selyem utca között április 1., szombat 12.00 órától 21.00 óráig.

A forgalomkorlátozások miatt a menetrend szerinti autóbuszjáratok is terelőútvonalakon közlekednek április 1-én, szombaton és április 2-án, vasárnap üzemkezdettől üzemzárásig a Csíkvári út Homoksori csatlakozástól a Vásártérig.

A „11”-es jelzésű helyi autóbuszjáratok mindkét irányban a Csíkvári út – Homoksor – Batthyány utca terelőútvonalon közlekednek, és kimarad a Stadion megállóhely. Ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki a városból kifelé tartó buszok számára a Homoksor 45-46. szám előtt, míg a városközpont felé tartó buszok számára a Homoksor és a Dr. Serényi Antal utca csatlakozás előtt, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. kerítése oldalában. A városközpont irányában lévő Segesvári utca elnevezésű megállót ideiglenesen áthelyezik a Szent Kristóf templom elé. 

A járatok további útvonala 2023. április 1-jén, szombaton 12.00 órától a Palotai út forgalomkorlátozása miatt is módosul!

A szuperspeciál miatt egyes országos és regionális autóbuszjáratok a következő terelőútvonalakon közlekednek április 1-én, szombaton 12.00 órától 21.00 óráig:

  • Várpalota irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca. Kimaradt megállóhely: Szent Gellért utca (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Ideiglenes megállóhely a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben.
  • Mór-, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút.
  • Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula utca.
  • Lovasberény irányából közlekedő regionális autóbuszjáratok terelőútvonala: Berényi út – Széna tér – Rákóczi utca – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás; Megálló az Áron Nagy Lajos téren. Kimaradt megállóhely: Székesfehérvár, II. Rákóczi iskola (csak Lovasberény irányából)

A forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

  • "10”, „12”, „14”, „36”, „37”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Autóbusz-állomás – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca.
    Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér, Szent Gellért utca (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Az autóbuszjáratok a Kelemen Béla utcában (zöldségbolttal szemben) kijelölt ideiglenes megállóhelyen megállnak. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken megállnak.
  • „11”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Autóbusz-állomás – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca. Kimaradt megállóhelyek: Uszoda (csak Autóbusz-állomás irányába), György Oszkár tér, Szabadságharcos út. Az autóbuszjáratok a Kelemen Béla utcában (zöldségbolttal szemben) kijelölt ideiglenes megállóhelyen megállnak. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken megállnak.
  • Az Északi irányba közlekedő „10”, „11”. „12”, „14” és „27”-es jelzésű autóbuszjáratok az Autóbusz-állomás „F” jelzésű megállóhelyről indulnak.
  • "17”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Köfém lakótelep felé: Halász utca – Horog utca – Kelemen Béla utca. A Csapó utca felé: Kelemen Béla utca – Horog utca – Selyem utca. Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér, Szent Gellért utca (csak az autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Az autóbuszjáratok a Kelemen Béla utcában (zöldségbolttal szemben) kijelölt ideiglenes megállóhelyen megállnak. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken megállnak. A Köfém lakótelep felé az autóbuszjáratok a „C” kocsiállásáról indulnak (SPAR áruház elől).
  • „26”, „26A”, „27” és „38”-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca – Mészöly Géza utca – Szabadságharcos út. Kimaradt megállóhely: György Oszkár tér. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.
  • „11A”, „12A”, „13A”, „15”, „42”, „43”, „44”- es jelzésű autóbuszjáratok: A Selyem utcában ideiglenes leszállítóhelyet jelölnek ki a murvás parkoló oldalában, a jelenlegi indulóállomásokkal szemben. Az autóbuszjáratok a Selyem utcán keresztül érkeznek a Csapó utcai decentrumba. Az Autóbusz-állomásra érkező és onnan induló autóbuszjáratok, amelyek forgalmi technológia szerint a Csapó utcában fordulnak meg, a Selyem utca – Horog utca – Halász utca – Selyem utca útvonalat veszik igénybe.

A Volánbusz Zrt. a megállóhelyeken, valamint honlapján keresztül is gondoskodik az utazóközönség tájékoztatásáról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek