10 hónapnál régebbi cikk

Szeptembertől várja a bölcsiseket a Maroshegyi „Kisgömböc”
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Szeptembertől várja a bölcsiseket a Maroshegyi „Kisgömböc”

Székesfehérvár új, mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból megvalósult szociális intézményében 56 bölcsődésről gondoskodnak majd.

A Maroshegyi „Kisgömböc” nemcsak oldja a fehérvári bölcsődék kapacitáshiányát, de javul a legkisebbeket ellátó intézmények területi eloszlása is, hiszen az új létesítménnyel tehermentesítik a városközponthoz közeli bölcsiket.

Maroshegy városrészben az elmúlt években folyamatosan zajlanak az építkezések. Az elkészült családi és társasházakba nagyon sok család költözik kisgyermekkel. Az óvoda és iskola mellett nagy igény volt a bölcsődei ellátás megteremtésére is, mondta el a pénteki projektzárón Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hosszú évek óta ez az első olyan beruházás a városban, amelynek során nem egy meglévő intézményt újítottak fel, hanem egy újat építettek zöldmezős beruházásként, mintegy egymilliárd forint uniós forrás felhasználásával. Ez az összeg a tervezést, építkezést, eszközpark kialakítását foglalta magában.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője elmondta, ősztől 56 maroshegyi kisgyermek töltheti mindennapjait a bölcsiben, amely a Kisgömböc nevet kapta a Maroshegyi Óvoda nagycsoportosainak szavazata alapján.

Az 56 férőhelyet négy 14 fős csoportra osztva alakították ki. Az épületrészeket – a konyhát, az irodai és szociális blokkot, valamint a 2-2 csoportos nevelési-gondozási egységeket – egy közlekedőfolyosó köti össze. Három gömbformájú szoba is helyet kapott, ezek sószobaként, mozgásfejlesztő helyiségként, előtérként szolgálnak majd szeptembertől. A normál főzőkonyha mellett kialakítottak egy olyan egységet is, ahol glutén- és laktózérzékenyeknek készülnek az ételek - mondta el Erdei László, a Városfejlesztési Kft. vezető tervezője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek