10 hónapnál régebbi cikk

Nyáron megcsappan a készlet-számít a véradóállomás a fehérváriak segítségére
·Hírekvéradás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaNyáron megcsappan a készlet-számít a véradóállomás a fehérváriak segítségére
·Hírekvéradás·Utolsó frissítés: undefined

A szabadságolások miatt csökken a donorok száma, ezért fokozottan számít a véradókra az Országos Vérellátó Szolgálat.

A véradás a szolidaritás jele, csatlakozz a véradókhoz és ments életeket! – erre hívják fel a figyelmet a szakemberek. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta toborozza az önkénteseket, hogy stabilan biztosítsa a vérkészleteket. Az előállított vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat juttatja el az egészségügyi intézményekbe.

A vér kicsivel több mint egy hónapig tárolható, ezért fontos a folyamatos, rendszerszerű véradások szervezése. Különösen igaz ez a nyári hónapokra, amikor a többi évszakhoz képest csökken a donorok száma a szabadságolások miatt.

A Székesfehérvári Területi Vérellátóban június 27-28-án, kedden és szerdán 8.00-15.00 óra között, június 29-én, csütörtökön 8.00 és 12.00 óra között, július 3-4-5-6-án, hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 8.00-15.00 óra között, majd július 7-én, pénteken 8.00-14.00 óra között fogadják a véradókat. A Jancsár köz 5. szám alatti Plazma Ponton július 5-én, szerdán 13.00-18.00 óra között lesz véradás. Időpontot foglalni a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek