7 hónapnál régebbi cikk

Civil véradást tartottak a Titkok Házában
Fehérvár Médiacentrum fotójaCivil véradást tartottak a Titkok Házában

Már kilencedik alkalommal szervezett civil véradást a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A vármegyében négy helyszínen nyújthatták segítő karjukat az önkéntesek, Székesfehérváron ma délután a Titkok Házában várták a segítőket.

Ismét civil véradást szervezett a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, amely során a vármegyében négy helyszínen segíthettek az önkéntesek. A Titkok Házában lebonyolított székesfehérvári véradáson Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka is részt vett, aki maga is adott vért.

“Immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre itt, Székesfehérváron a Civil Véradás, amelynek fő mozgatója a Civil Információs Központ. Az a szervezet, amely a mindennapokban a civil szervezeteket segíti, és minden évben bevállalja, hogy a város közepén a civileknek szervez egy olyan lehetőséget, amikor tudnak vért adni azoknak, akiknek szüksége lehet rá a kórházban" - mondta el Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka.

Molnár Tamás hozzátette, bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor valamelyik egészségügyi intézményben egy baleset folytán nekünk vagy családunk szüksége lehet vérre, így ha lehetősége van rá, mindenki tegyen azért, hogy folyamatos legyen a vérellátás.

“Ilyenkor minden egyes megyében és Budapesten is egy kampány része, hogy egy vagy két hétig civil véradást tartunk. Ilyenkor a civil központ partnerei körében toborozzuk a véradókat, évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt az emberek az alkalmakon" - emelte ki Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője.

A véradóknál TAJ-kártya és személyi igazolvány mindenképpen legyen, illetve csak akkor adjanak vért, ha egészségesnek érzik magukat. Civil véradásra már nemcsak Székesfehérváron, hanem az egész vármegyében sor kerül, így Sárbogárdon Dunaújvárosban és Móron is szerveztek akciót.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek