6 hónapnál régebbi cikk

Ments meg három életet!
Fehérvár Médiacentrum fotójaMents meg három életet!

Három életet is megmenthetünk egyetlen véradással. Vért adhat minden egészséges felnőtt, akinek testsúlya meghaladja az 50 kg-ot. Székesfehérváron erre számos helyszínen és alkalommal van lehetőség, az első véradók pedig most ajándékokban is részesülhetnek.

Első véradásra biztat az Országos Vérellátó Szolgálat és a Diákhitel Központ. Közös kampányukban november 30-ig várják azok jelentkezését, akik – mint írják - „életük első hőstettére készülnek".  Az első véradók között szerepeltek október 13-án a székesfehérvári Discoverband zenekar tagjai is. 

A zenekar dobosa, aki első véradó volt pénteken, arról számolt be, hogy habár az elején ő maga is tartott a véradástól, mégis arra buzdít mindenkit, hogy menjen el egy-egy ilyen alkalomra, hiszen akár három életet is megmenthet. Az együttes továbbra is véradásra buzdít mindenkit, a közösségi oldalukra beküldött véradó fotóval pedig akár koncertbelépőt is nyerhetnek a segítő szándékúak. Az első alkalommal vért adó donorokat meglepetés ajándékokkal várják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek