10 hónapnál régebbi cikk

Nem mindegy, hogy milyen lábbeliben sétálsz vagy túrázol!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/ xavalox
Nem mindegy, hogy milyen lábbeliben sétálsz vagy túrázol!

Ahhoz, hogy szervezetünk egészségét megőrizzük, feltétlenül szükségünk van a mindennapos mozgásra. Ma már egyre több olyan eszközt vásárolhatunk, ami nyomon követi pulzusszámunkat, monitorozza egészségünket és figyelmeztet arra, hogy rendszeresen álljunk fel és mozogjunk.

Érdemes beszerezni ilyen eszközöket, hiszen megkönnyítik a mozgásmennyiség ellenőrzését, azonban arra is oda kell figyelni, hogy milyen lábbelit viselünk a mozgásunk során. A kényelmes cipő elengedhetetlen, hiszen az izmok, szalagok, ízületek így maradnak egészségesek.

Az ideális lábbeli, ha túrázni, sétálni indulsz

A séta vagy a túra során olyan lábbelit kell viselni, ami harmonikussá teszi a mozgásunkat, és a Manimal Footwear unisex cipői között biztosan mindenki meg fogja találni a kedvencét. A mezítlábas cipőket ugyanis gyógytornászok tervezték, ezért ha ezeket a lábbeliket viseljük, akkor megnyugodhatunk, hogy lábaink biztonságban vannak.

Miért kell a testmozgás?

Ha nem mozgunk eleget, akkor egy idő után leépülnek az izmok, megnövekedik a testsúly, megbetegednek az ízületek, alvásproblémák jelentkeznek, valamint az immunrendszer is legyengülhet.

Ha viszont elkezded a rendszeres testmozgást, akkor már rövid időn belül megtapasztalhatod a jótékony élettani hatásait, ugyanis növekszik a szív és a tüdő teljesítőképessége, de még a vércukorszintet és a vérnyomást is segít a normál tartományba levinni.

Mit sportolj?

Sokan ott vesztik el a mozgás iránti lelkesedésüket, hogy nem tudják kitalálni, mit sportoljanak. Azt ajánljuk, hogy kizárólag olyan testmozgást végezz, amit szeretsz, amihez kedved van. Ha utálsz futni, pedig már több módszert is bevetettél, akkor felesleges erőltetni, hiszen lehet, hogy téged egy zumbaóra fog lelkesíteni. Ha nem szeretsz súlyokat emelgetni, azonban imádod a tavaszi erdőt, akkor ne erőltesd az edzőtermet, hanem túrázz!

A mezítlábas cipők mindegyike alkalmas arra, hogy sportolj benne, amibe beletartozik a séta, a túra, a futás, de még az önvédelmi sportok vagy a harcművészetek is!

A mezítlábas cipőkben biztonságban lesz a lábad!

A mezítlábas cipőket úgy tervezték, hogy vékony talpuk segíti a talpon lévő idegvégződések és reflexpontok stimulációját. Ezekben a lábbelikben könnyen el tudsz elsajátítani egy táncmozdulatot vagy mozgáskombinációt.

A küzdősportolók számára azért előnyös, mert ezekben a sportágakban gyakran mezítlábas edzések vannak, viszont a mezítlábas cipő védi, óvja a lábat, emellett azonban tökéletes mezítlábas érzetet biztosít.

A mezítlábas cipő gyalogláshoz is tökéletes

Ha mezítláb cipőt viselsz, akkor a lábfej izma, az ízületek, valamint a szalagok megerősödnek. Sétálj, mozogj ezekben a cipőkben minél többet, ezáltal a lábad egyre edzettebb és erősebb lesz, az esetleges mozgásszervi problémáid pedig enyhülni fognak.

A mozgás amellett, hogy egészséges, még boldogságot is okoz. Ennek oka, hogy az agyban a mozgás hatására endorfin szabadul fel. Napi minimum fél óra testmozgás a mezítlábas cipődben is sokat tesz az egészségedért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek