9 hónapnál régebbi cikk

Kihívás, kaland, sport! – Fehérvárra érkeztek a Tekerj az EFOTT-ra! program résztvevői
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kihívás, kaland, sport! – Fehérvárra érkeztek a Tekerj az EFOTT-ra! program résztvevői

Több, mint 100 biciklis érkezett a fehérvári belvárosba egy gyors felfrissülés erejéig, de hamar indultak is tovább a nagy melegben, hiszen várta őket Sukoró. A fiatalok az év legjobbnak ígérkező fesztiváljára, az EFOTT-ra mentek tovább.

Nagy lendülettel és lelkesedéssel érkeztek meg Székesfehérvárra az év egyik legmelegebb napján a fiatalok, akik különös módját választották annak, hogy eljussanak az EFOTT-ra. Ők mindannyian a tervek szerint két keréken, biciklivel gurultak be a fesztivál területére. Az EFOTT és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája évek óta megszervezi a Tekerj az EFOTT-ra! eseményt, amelynek keretében a belevaló, sportos fiatalok napi jegyért és egy kis ajándékért cserébe kerékpáron teszik meg a fesztiválra vezető utat.

"Minden évben törekszünk arra, hogy az EFOTT elnyerje a Legsportosabb fesztivál díjat, ennek több eleme is van. Az idei évben például közel 50 sportágat lehet kipróbálni a fesztiválon. Lesz lézeres lövészet is, de horgászvizsgát is lehet tenni. A másik nagyon fontos eleme ennek az az, hogy most már talán több, mint 10 éve minden évben meg lehet közelíteni a fesztivált az igazán sportos fiataloknak kerékpáron is. Ezt korábban még Budapestről indítottuk, az egy kicsit hosszabb túra volt, csak a nagyon bevállalósak választották ezt a módot. Most egy pár éve egy velencei körtúrát csinálunk, és idén Székesfehérvárt is útba ejtettük. Ennek köszönhetően most több, mint 150-en vesznek részt ezen a programon" - mondta Budai Marcell, az EFOTT sajtó főnöke.

A népszerű programon Varga-Bajusz Veronika, helyettes államtitkár is részt vett, aki a gárdonyi csapattal érkezett Fehérvárra, a Városház térre. 

"Nagy eltökéltségről tesz tanúbizonyságot, hogy mindenki aki megnézte, hogy ma hány fok várható, biciklire szállt és ki Veszprémből, a királynék városából, ki Gárdonyból úgy döntött, hogy bicajjal megy az EFOTT-ra, ezzel is példát mutatva mindenkinek, hogy az egészséges életmód, a sport, a mozgás ugyanúgy természetesen lehet része az életünknek. Akár egy fesztiválra is lehet biciklivel érkezni, de ott folyamatosan lehet sportolni, mozogni, egészséges életmódot folytatni" - emelte ki Varga-Bajusz Veronika a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára. 

A fiatalokat a belvárosban egy kis frissítő várta. Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy Fehérvár ezer szállal kötődik az EFOTT-hoz, és mindig is magáénak tekintette a fesztivált. 

"Egy kis frissítő pontot állítottunk fel számukra, hogy aztán az év egyik legmelegebb napján folytassák útjukat. Köszönjük szépen a lehetőséget, köszönjük az HÖOK-nak, az EFOTT szervezőinek, hogy városunkat választották, a fiataloknak pedig jó utat, biztos érkezést és a fesztiválhoz pedig jó szórakozást kívánok."

Az EFOTT fesztivált a sukorói parton július 12. és 16. között rendezik meg, ahol a résztvevőket több mint száz előadó várja, többek között  Azariah, Dzsúdló, Majka, és a Valmar. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek