9 hónapnál régebbi cikk

Újabb jégeső jöhet Fehérváron is, heves viharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Időkép
Újabb jégeső jöhet Fehérváron is, heves viharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined

Több centi átmérőjű jégdarabokkal, nagy esővel csaphat le a vihar. Már csak néhány óra és vége a hőhullámnak.

Szerdán tetőzik az idei második hőhullám, majd heves záporokkal, zivatarokkal egy nagyon lassan mozgó frontrendszer helyeződik vármegyénk területére is. Ez is csak átmenetileg mérsékli a meleget: péntektől – miközben szárazra fordul az idő – újra jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, hétvégén visszatér a hőség. 

Kora délutánig főleg keleten és délnyugaton lehetnek zivatarok, majd egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében késő délutántól, estétől újabb hullámban kipattanhatnak zivatarok, heves zivatarok. Ezek heves jelenségeket is produkálhatnak, majd várhatóan estétől, késő estétől már egy zivatarrendszerré szerveződve akár kiterjedtebben is heves kísérőjelenségeket okozhatnak. Éjjel a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. 

A legintenzívebb cellákat nagy méretű, akár 5 cm átmérőjű) jégeső, 80-100 km/h szélvihar, illetve akár 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiségű felhőszakadás is kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén. Az Országos Meteorológiai szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a zivatarok kialakulása miatt.

Kapcsolódó
Dióméretű jégdarabokkal tarolta le a vihar Székesfehérvárt

Hétfő este jégeső, szél és felhőszakadás csapott le Fehérvárra. Az este nyolc óra után érkező vihar a Malom utcában fát döntött az úttestre, de dió méretű jégdarabokat is hullottak az égből.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek