8 hónapnál régebbi cikk

Reflektorfényben az egyik legfontosabb babaholmi: a nyári hálózsák
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/melissajuarez0
Reflektorfényben az egyik legfontosabb babaholmi: a nyári hálózsák

Rendkívül fontos, hogy a kisbabák alvása nyugodt és teljes mértékben zavartalan legyen, ugyanis nagymértékben meghatározza a hangulatukat, közérzetüket, aktivitásukat az, hogy mennyire kipihentek.

Különösen a nyári hónapokban kell odafigyelnünk arra, hogy a csemeténk eleget aludjon az éjszaka folyamán, ilyenkor ilyenkor zavaró tényező lehet a nagy kánikula. Főleg az olyan babák esetében, akik könnyen meg tudnak izzadni, ha betakarjuk őket.

Ha viszont nem tesszük, akkor meg félő, hogy lehűl a testhőmérsékletük, takaró híján pedig megfáznak. A probléma megoldására remek alternatívát kínálnak a Baby Inside Babatermékek nyári alvózsákjai, melyek könnyed, vékony, jól szellőző anyagból készülnek. 

Nézzük, hogy mit érdemes tudni ezekről a nagyszerű termékekről, és mire érdemes figyelni a megfelelő változat kiválasztásakor!

Miért van a te babádnak is szüksége nyári hálózsákra?

A nyári hónapokban a megszokottnál is fontosabb az alvás mennyisége és minősége a kisbabák számára. Ha viszont a nagy meleg miatt éjjel felébrednek, forgolódnak, netán kitakaróznak, akkor garantáltan nem lesznek kipihentek reggelre.

Szülőként tehát nagyon fontos, hogy te is megóvd a csemetédet a túlmelegedéstől és attól, hogy alvás közben megizzadjon. Ezt pedig úgy tudod a legegyszerűbben megtenni, ha a meleg takarókat könnyű, nagy légáteresztő képességű nyári hálózsákokra cseréled.

Milyen anyagú hálózsákot érdemes választani?

Ma már meglehetősen széles választékból válogathatsz, ha hálózsákot szeretnél vásárolni, így nem árt tudatos döntést hozni. Ennek egyik alapfeltétele az, hogy tudd, milyen anyagú változat mellett érdemes letenni a voksodat. 

E tekintetben a pamut jersey, a muszlin és a bambusz hálózsákok is remek alternatívát jelenthetnek. Mindegyik nagyon könnyed, finom textília, amik puha tapintásúak és remekül szellőznek, ennek köszönhetően hagyják "lélegezni" a picik bőrét. Természetes anyagok lévén pedig semmilyen irritációt nem okoznak még az érzékenyebb bőrön sem.

Mire kell még figyelni vásárláskor?

Kétségkívül az anyag az egyik legfontosabb szempont, amikor elkezdesz nézelődni a hálózsák kínálatban, hogy vásárolj egyet. Ugyanakkor vannak más tényezők, paraméterek is, amit szem előtt kell tartanod a tökéletes változat megtalálásához. 

Ilyen például az optimális méret, nagyon fontos ugyanis, hogy a hálózsák pont akkora legyen, hogy a babánk kényelmesen tudjon mozogni benne, de ne legyen túlságosan bő számára. Ezenkívül pedig a színekre, mintákra is érdemes ügyelni, elvégre egy olyan babaholmiról van szó, ami gyakran lesz szem előtt.

Bízunk benne, hogy már te is úgy gondolod, a nyári hálózsák egy elengedhetetlen holmi, amire a te babádnak is nagy szüksége van. Elvégre nyáron miért használnál olyan takarókat, amik alatt könnyen kimelegszik, és megizzad? Csak arra kell ügyelned, hogy kizárólag jó minőségű termékekből válassz, és megbízható webshopból vásárolj!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek