8 hónapnál régebbi cikk

Kezdetét vette a Székesfehérvári Királyi Napok 2023
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kezdetét vette a Székesfehérvári Királyi Napok 2023

Tánccal és muzsikával kezdődött el a Székesfehérvári Királyi Napok összeművészeti fesztivál vasárnap este a Zichy-színpadon.

A Királyi Táncpódiumon az Alba Regia Néptáncegyüttes és az utánpótlást nevelő Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai léptek fel.  Az éppen csak az iskolát kezdők, a felnőttek, a seniorok és az ARAMI, az erre az alkalomra összeállt Múltidézők, az egykori táncosokból álló együttesek látványos produkcióit megelőzően az egyhetes rendezvénysorozatot Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. A műsort a Fehérvár Televízió élőben közvetítette.

A Székesfehérvári Királyi Napok hétfőn folytatódik, a második napon elkezdődnek a Szent István Király Múzeum által szervezett múzeumpedagógiai foglalkozások. Lesz ilyen esemény a Nemzeti Emlékhelyen és a Rendházépület Díszudvarán is. A Királyi Napok Folkfesztivál délután Játéktérrel, majd este Táncpódiummal és Folkestekkel folytatódik. A város fogadalmi miséjére a Szent István-székesegyházban 18.00 órai kezdettel kerül sor, és körmenetet tartanak a Magyar Szent Család ereklyéivel a Nemzeti Emlékhelyre. A teljes programkínálatért kattints ide.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek