8 hónapnál régebbi cikk

„Fel sem fogom, milyen díszes társaságba kerültem, amiben még Kossuth Lajos is ott van”
·Sportdíj·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
„Fel sem fogom, milyen díszes társaságba kerültem, amiben még Kossuth Lajos is ott van”
·Sportdíj·Utolsó frissítés: undefined

Kovács Saciként szurkoltunk neki, ma már Tarné Kovács Sarolta családanya, edző és Székesfehérvár díszpolgára.

Augusztus 20-án a város ünnepi közgyűlésén vehette át a Székesfehérvár Díszpolgára kitüntető címet a Volán Fehérvár olimpiai bronzérmes, 6-szoros világbajnok, 4-szeres Európa-bajnok öttusázója. Tarné Kovács Sarolta tudja, igencsak illusztris társaságba került ezzel, erről is beszélt a Fehérvár Televízióban a Bajnokok Városa vendégeként.

A mai napig nem fogom fel, hogy ilyen neves társaságba kerültem. Végignéztem, kik Fehérvár díszpolgárai, visszamentem Kossuth Lajosig, Wekerle Sándorig... Hatalmas megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú, híres város díszpolgárának lenni.

A kitüntetés nemcsak a sporteredményeknek, hanem a Székesfehérvárhoz hűségnek is szólt, hiszen Kovács Saci mindig itt élt, és soha nem is versenyzett más színekben pályafutása alatt.

 „Meg sem fordult a fejemben soha, hogy máshova menjek. Az ország legjobb klubja a Volán, a mai napig nagyon szép eredményeket hoz. Nálunk van az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa, aki kezdetektől óriási motivációt adott. Nagyon jól érzem magam itt, a város, a csapat, a társaság is nagyon jó, huszonnégy éve ehhez a klubhoz tartozom.”

Az egyéniben, csapatban és váltóban felnőtt világversenyeken összesen 26 érmet szerző versenyző szerint főleg makacs elszántsága kellett a sikeres pályafutáshoz.

 „Nagyon kitartó voltam és soha nem adtam fel. Ez a makacs dacosság, ami néha nem jó, de kellett ahhoz, hogy csak azért is megmutassam mindig. Szívvel-lélekkel csináltam és nagyon szerettem, még a legnehezebb napokban is. Mindig kerestem a pozitívumokat.”

Tarné Kovács Sarolta az olimpia után családot alapított, immár egy 15 hónapos kisfiú édesanyja. Végzett szakedzőként, a sportpszichológia, a mentál tréningek iránt érdeklődve is tervezi a jövőjét, és lövőedzőként már az öttusázó gyerekek képzésében is részt vesz, természetesen a Volán Fehérvár színeiben.

A teljes beszélgetés, amelyben szó esik a tokiói olimpia emlékezetes döntőjéről, Balczó András gratulációjáról, az egyéni mellett a csapatversenyek  fontosságáról és a sportkarrier érdekében vállalt lemondásokról, megtekinthető a lenti videóban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek