8 hónapnál régebbi cikk

Megszűnik a Messenger Lite!
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com
Megszűnik a Messenger Lite!
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Az instant üzenetküldés lehetősége mára jobban beépült az életünkbe, mint azt anno az SMS megálmodói valaha is remélhették. Az SMS modernkori reinkarnációi sokan vannak és közös bennük az állandó változás.

Ilyen változás előtt áll most a Facebook üzenő alkalmazása a Messenger is. Egészen pontosan annak butított, egyszerű változata a Messenger Lite. Ezt a régi és kisebb tudású telefonokon is könnyen futó alkalmazást még 1997-ben indította útjára a 2021 óta Meta néven emlegetett Facebook anyavállalata.

A funkció célja az volt, hogy a fejlődő országokban - ahol a technológia kevésbé fejlett - is lehessen használni az üzenetküldés ezen formáját. Nyilván a piacszerzés eszközeként létrejött Messenger Lite az azóta eltelt több, mint 6 évben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Messengert napjainkban közel 2 milliárd felhasználó használja és a világ számos országában elérhető.

Azonban a Meta most látja elérkezettnek az időt arra, hogy ezt az egyszerűbb, kevesebb adatforgalommal is kényelmesen használható verziót kivezesse a piacról. A hivatalos dátum szeptember 18. Ezt követően a már korábban telepített verziók nem lesznek használhatók, sőt a Messenger Lite már jelenleg sem érhető el az alkalmazás áruházakban.

Kapcsolódó
A laptop is meghálálja a törődést - ezekre figyeljünk a használat során!

Az elmúlt pár évben a notebookok szinte teljesen kiszorították az asztali számítógépeket a piacról. Napjainkban egyre inkább laptopot veszünk, azonban azzal kevesen vannak tisztában, hogy ezek sokkal több törődést igényelnek.

A Facebook a még aktív felhasználókat folyamatosan értesíti a változásról, és felkínálja a lehetőséget a Facebook Messengerre váltásra, ami nem fog komoly változással járni. A telepítést és a bejelentkezést követően a felhasználók korábbi beszélgetéseiket, üzeneteiket ugyanúgy elérhetik, mint a korábbi, de már nem elérhető alkalmazás esetén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek