7 hónapnál régebbi cikk

Karbantartás kezdődött a sukorói Vadmadárkórházban, átmenetileg nem fogadnak sérült madarakat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vadmadárkórház
Karbantartás kezdődött a sukorói Vadmadárkórházban, átmenetileg nem fogadnak sérült madarakat

Halaszthatatlan karbantartás kezdődik a sukorói Vadmadárkórházban. A munkálatok várhatóan egy hónapon át tartanak, addig átmenetileg szüneteltetik a sérült és beteg madarakat átvételét, a madármentő inkubátor működtetését és a látogatók fogadását is – olvasható a kórház közleményében.

Szeptember 9-e, szombat óta átmenetileg szünetelteti a beteg és a sérült madarak átvételét a Dr. Berkényi Tamás által vezetett sukorói Vadmadárkórház. Az intézményben tovább nem halasztható karbantartási munkálatok kezdőtek, melyek ütemezésével megvárták, hogy a fiókaszezonra jellemző magas betegszám lecsökkenjen.

A felújítás jellege miatt a madarak átvételét, elhelyezését nem tudják megoldani, így kérik az állatbarátokat, hogy ne vigyenek beteg és sérült madarakat a sukorói kórházba. Felújítják a madármentő inkubátort is, így ez az eszköz sem üzemel átmenetileg, továbbá látogatókat sem fogadnak a felújítás ideje alatt. Mindezek mellett a már a kórházban lévő beteg állatok ápolása, rehabilitációja és gondozása tovább folytatódik. A Vadmadárkórház épülete mellett található Ivókút Állatorvosi Rendelőt a felújítás nem érinti, a rendelés a szokásos nyitvatartással működik tovább.

A beteg, sérült madarak átvételének újraindulásáról és a kórház látogathatóságáról a felújítást követően értesíti az érdeklődőket a sukorói Vadmadárkórház.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek