7 hónapnál régebbi cikk

Fedezz fel minél több könyvet! Miért jó olvasni?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/cottonbro studio
Fedezz fel minél több könyvet! Miért jó olvasni?

Az olvasás nemcsak szórakoztató, de hasznos is lehet, feltéve, ha nemcsak a közösségi oldalak és a hírportálok bejegyzéseit böngésszük. Megéri tartalmasabb olvasmányokat is felfedezni, mert számtalan pozitív hatása van a rendszeres könyvolvasásnak.

Bár egy új könyv nem mondható olcsónak, de beszerezhetünk antikvár példányokat is, vagy beiratkozhatunk könyvtárba, esetleg e-könyveket tölthetünk le az internetről. Ez utóbbi olcsóbb, mint a papír alapú változat, hiszen a nyomtatás költségei nem jelennek meg az árában, de akár ingyen is fellelhetünk értékes tartalmakat. 

Milyen könyveket olvassunk, és mit adhat nekünk az olvasás? Cikkünkben ennek jártunk utána. 

A mágia és a varázslat birodalma 

Ha a szórakozás a célunk, akkor mindenképpen az érdeklődési körünknek megfelelő olvasmányokat érdemes választani. Romantikus történet, izgalmas kaland vagy életrajzi regény is szóba jöhet, de válogathatunk a legjobb fantasy könyvek közül is. 

A fantasztikus történetek tökéletesek a kikapcsolódásra, segítenek kilépni egy időre a monoton hétköznapok világából. Ezekben a könyvekben különös emberekkel, lényekkel találkozhatunk, és bárkivel megtörténhet bármi. 

Nem véletlenül olyan népszerűek Harry Potter vagy épp Zsákos Frodó kalandjai, hiszen az ő segítségükkel egy olyan világba csöppen az olvasó, ami segít elfeledni a korlátait. Alice Csodaországban, Mary Poppins és Óz, a nagy varázsló pedig a gyerekeket kalauzolja el a csodák világába. 

Egyensúly és boldogság 

A rendszeres olvasás serkenti az elménket, lelassítja az időskori demencia kialakulását is, mivel az agysejtek hozzászoknak az aktív tevékenységhez. Az önfejlesztő könyvek segítségével könnyebben átkelünk a hullámvölgyeken is, amelyek az életünkben adódnak. 

Mindenki többre és jobbra vágyik, sikereket szeretne elérni, nemcsak a munka, hanem a magánélet területén is. Ezek az olvasmányok hozzájárulnak az előrelépésünkhöz, a fejlődésünkhöz, akár szakmai, akár személyiségbeli változás a cél. 

Ha csak annyi a vágyunk, hogy megszabaduljunk a mindennapi stressztől, és megtaláljuk a lelki nyugalmunkat, ezek a könyvek erre is alkalmasak lehetnek. Nincs is jobb annál, mint amikor egy megterhelő munkanap után hátradőlünk a karosszékben egy pihentető olvasmánnyal a kezünkben. 

Az eredményesség jegyében 

A vállalkozók és a vezető beosztásban dolgozók vállán nagy felelősség van, így ők még inkább keresik a siker kulcsát. Üzleti könyvek sokasága várja őket a könyvesboltok polcain, melyekből megtanulhatnak különböző trükköket, és tanácsokat kaphatnak a szakmai elismerés eléréséhez. 

Álláskeresők számára is hasznosak lehetnek ezek a könyvek, vagy olyan beosztottaknak, akik nem elégednek meg ennyivel, szeretnének feljebb jutni a ranglétrán. Mindegyik más-más szempontra helyezi a hangsúlyt, de megvalósítható tippeket nyújtanak. 

Minden egyes elolvasott könyv hozzáad valamit a tudásunkhoz, azt pedig soha senki nem veheti el tőlünk. Érdemes minden nap olvasni legalább egy keveset, mert nyugtatja a lelkünket, és elősegíti a fejlődésünket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek