7 hónapnál régebbi cikk

Útjára indult az ARAK AKTIV
·Sportoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely
Útjára indult az ARAK AKTIV
·Sportoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár Általános Iskolás diákjainak részvételével ismét útjára indult az ARAK AKTIV. Az Alba Regia Atlétikai Klub rendezvénye elsősorban az egészséges testmozgásra hívja fel a figyelmet, de a legügyesebbek akár atlétává is válhatnak.

Az egészséges mozgás és a versenysport szépségeire hívja fel a figyelmet az ARAK AKTIV. Az általános iskolások különböző sportos felméréseken vehetnek részt, mint a sprintfutás és a felugrás, amelynek eredményeit összesítik, a legjobbak pedig évfolyamonként majd a városi döntőn is részt vehetnek. Az ARAK AKTIV megnyitójának és első fordulójának az István Király Általános Iskola adott otthont.

"A nyitónapon a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik évfolyamosaink különféle izgalmas feladatokban próbálhatják ki magukat. Személyes kedvencük a tíz méteres sprintfutás és a helyből magasugrás. A rendezvény célja a testmozgás és a sport megkedveltetése, de az ARAK-nak ezen kívül nem titkolt célja a tehetségek felkutatása" - fogalmazott Tóthné Unyi Andrea, az István Király Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Az elmondottakat Hirt Károly, az ARAK elnöke is megerősítette, kiemelve, hogy az elsődleges cél természetesen a gyerekek mozgásra és egészséges életmódra nevelése már általános iskolás korban.

"Ez nem csak egy egyszerű felmérés, az évek során ugyanazoknál a gyerekeknél nézzük meg, hogy ezek az alapképességek, a ruganyosság és a gyorsaság hogyan változtak és bizonyos sportágaknál ezek akár kiválasztó szempontok is lehetnek” - hangsúlyozta Hirt Károly.

A szakemberek Székesfehérvár tizennégy általános iskoláját látogatják meg, a felmérésen körülbelül kettőezer-ötszáz tanuló vesz részt, a gyerekek közül a legjobbak az egyesület honlapján értesülhetnek saját részeredményeikről, ami alapján akár a novemberre tervezett városi döntőn is részt vehetnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek