7 hónapnál régebbi cikk

11 hónapra nyúlik a Vidi idegenbeli nyeretlensége
Fehérvár Médiacentrum fotója
https://www.fehervarfc.hu/
11 hónapra nyúlik a Vidi idegenbeli nyeretlensége

Újabb csúfos kudarcot kellett elkönyvelnie az Fehérvár FC-nek: a klubot a harmadosztályú ESMTK búcsúztatott a Magyar Kupától. A Vidi így már biztosan 11 hónaposra nyújtja idegenbeli nyeretlenségét, ami több mint kínos széria.

E sorok írásakor még semmi hír nem érkezett arról, cserél-e edzőt a Fehérvár FC a hétvégi Magyar Kupa búcsú után. Túl nagy meglepetés nem lenne ebben, hiszen Bartosz Grzelak vezetésével szárnyal a csapat. Csak egy a baj: ez a szárnyalás kimerül abban, hogy mélyrepülésben szántja a földet a sóstói gárda.

Az NB III Dél-Keleti Csoportjában negyedik ESMTK elleni kupakudarc (1-0-s vereség idegenben a sorozat harmadik fordulójának keretében) tulajdonképpen borítékolható volt. A piros-kékek ugyanis most már biztosan 11 hónaposra hizlalják idegenbeli nyeretlenségüket, a lassan egy éve sikertelen kiruccanások pedig már egy harmadosztályú együtteshez tett látogatás alkalmával sem a Vidit teszik esélyessé.

Eddigi utolsó, tétmeccsen aratott idegenbeli győzelmét még a 2022/2023-as szezonban, az OTP Bank Liga 13. fordulójában, 2022. október 29-én aratta a gárda. Akkor a szezon végén kieső Budapest Honvéd vendégeként nyert a Vidi 1-0-ra, Kenan Kodro góljának köszönhetően. Ezt követően a bajnokságban már egyszer sem sikerült vendégségben nyerni, 3 döntetlen mellé 7 vereség társult 8-16-os gólaránnyal.

A mostani szezon sem fest sokkal jobban: a bajnokságban eddig 4 idegenbeli mérkőzésen 1 döntetlen és 3 vereség a mérleg 3-7-es gólaránnyal, plusz itt van ugye az ESMTK elleni kupavereség (mely kollektív mezlevétellel ért véget a csapat számára, no nem maguktól kapták le a mezt a játékosok, a meccsre őket elkísérő szurkolók felszólítására vetkőztek, mivel a zakót követően még a szurkolók is méltatlannak érezték annak viselésére a kínos kudarcot elszenvedőket).

A Vidi tehát a Honvéd legyőzése, vagyis 2022. október 29. óta 15 idegenbeli meccsén 4 döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett el, 11 rúgott és 24 kapott góllal. A 11 hónapos nyeretlen széria már biztosan meglesz, hiszen legközelebb október 1-én, a Kisvárda vendégeként játszik idegenbeli tétmeccset a fehérvári gárda. Addig azonban még ott van szeptember 24-i hazai bajnoki a ZTE ellen, ezen a meccsen jó játékkal és biztos győzelemmel kicsit javíthat megítélésén a piros-kék gárda. Hogy Grzelakkal vagy nélküle, az majd kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek