7 hónapnál régebbi cikk

A Szent György Kórház Gyerekosztályának főnővére kapta idén az Aranylámpás Díjat
·Közéletegészségügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
A Szent György Kórház Gyerekosztályának főnővére kapta idén az Aranylámpás Díjat
·Közéletegészségügy·Utolsó frissítés: undefined

A Mercure Hotel adott otthont a XI. Fejér Vármegyei Szakdolgozói napnak. A rendezvény minden évben az egészségügyben dolgozók ünnepséggel egybekötött tudományos napja, amelyen elismerő oklevelek és díjak is gazdára találtak.

Tizenegyedik alkalommal rendeztek Szakdolgozói napot Fejér Vármegyében. Az egészségügyben dolgozók szakmai napja ünnepség és tudományos nap is egyben, amelynek a Mercure Hotel adott otthont csütörtök délelőtt. Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az esemény elsősorban arról szól, hogy megköszönjék az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, amelyet az előző rendezvény óta a mindennapokban megtesznek. 

"Áldozatos munkával látják el a betegeket és segítik az orvosoknak a munkáját. Azt gondolom, hogy az orvosok jó szakdolgozók nélkül nem tudnának magas minőségű munkát végezni, de ugyanez fordítva is igaz" - hangsúlyozta Mészáros Attila, alpolgármester. 

Mészáros Attila hozzátette, hogy az elmúlt évben állami és önkormányzati támogatásból számos rendelőt tudtak felújítani, jelenleg is zajlik a kórház bővítése és korszerűsítése, a béremelésekkel együtt pedig mindez hozzájárul ahhoz, hogy a szakdolgozók munkakörülményei javuljanak. Tanárki Gábor, Fejér Vármegye főispánja is elismerően beszélt az egészségügyben dolgozókról, utalva egyebek mellett a pandémiás időszakban kifejtett erőfeszítéseikre.

"Bízhatunk önökben és nagyon büszkék vagyunk önökre. Méltán lehetnek egymásra is büszkék ilyen teljesítmény és ilyen alázatos munka után, mint amit akár a Covid alkalmával, akár a mindennapi tevékenységük során kifejtenek" - mondta el Tanárki Gábor, Fejér Vármegye főispánja.

A rendezvényen több egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkájáért Semmelweis Napi Elismerő Oklevél elismerést kapott, valamint átadták a 2012-ben alapított „Aranylámpás Díjat” is, amelyet minden évben annak a kamarai tagnak adományozzák, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végzett. A Szakál Antal festőművész, szobrász alkotta bronzplakettet Szánti Istvánné alelnök, Bokorné Sike Erika területi elnök és Szabó István általános alelnök, a Székesfehérvár Kórház Helyi Szervezet alelnöke adta át Dr. Andavölgyiné Tóth Mártának, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály főnővérének.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek