6 hónapnál régebbi cikk

Spa a legkisebbeknek – megnyílt a székesfehérvári Mattesz Baby Spa
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Spa a legkisebbeknek – megnyílt a székesfehérvári Mattesz Baby Spa

Székesfehérváron is megnyitotta kapuit a Mattesz Baby Spa. A legkisebbeknek szóló vízi foglalkozás elsődleges célja a babák korai vízhez szoktatása és a vízi mozgásfejlesztés, amely a kisgyermek életkorának mentális és fizikális állapotára épül.

Mattesz Csilla az egyedülálló Mattesz-módszer segítségével tartott foglalkozást a székesfehérvári Mattesz Baby Spában, amely hétfő délelőtt nyitotta meg kapuit a babák és szüleik előtt. A Mattesz-módszer lényege, hogy mindent a baba igényei szerint végez, a vízi foglalkozás pedig kifejezetten a babák számára kifejlesztett jakuzziban történik, speciális segédeszközökkel.

"Gyakori jelenség, hogy a kisbabáknál kimarad a kúszás-mászás. A programmal azt szeretném megelőzni, hogy ne maradjon ki a mozgásfejlődésből a két legfontosabb, a kúszás és a mászás. Ha valamiért kimarad, akkor később a tanulásnál, a figyelemnél vagy a magatartásnál ez sajnos egy gátat jelenthet” – hangsúlyozta Mattesz Csilla, a Mattesz Baby Spa Noa alapítója.

Mattesz Csilla hozzátette, hogy a speciális jakuzziban történő vizes-program közben a szülő ott lehet a babával és a szülő vagy az instruktor végzi vele a gyakorlatokat. A negyvenöt perces foglalkozás alatt teljesen átmozgatják a babát, az életkorának és a mentális, valamint fizikai állapotának köszönhetően. Fontos tudni, hogy a baba akkor jöhet először vízi foglalkozásra, amikor már begyógyult a köldöke.
Papp Andrea, a székesfehérvári Mattesz Baby Spa ügyvezetője azt mondja, hogy a babák azért sem érzik magukat kellemetlenül a vízben, mert az anyaméhben is kilenc hónapig gyakorlatilag folyadékban fejlődtek.

"A babák számára megnyugtatóan hatnak a buborékok, a hangok és maga a vízi közeg, úgyhogy nagyon szeretik. Van olyan baba, aki a foglalkozás végére el is alszik, van aki pedig felélénkül. Tehát úgyanúgy, ahogy mi felnőttek is különbözőek vagyunk, a babák is különféleképpen reagálnak a velük történtekre” – hangsúlyozta Papp Andrea, a székesfehérvári Mattesz Baby Spa ügyvezetője.

A Mattesz-módszer tehát elsősorban a prevencióra vagyis a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, azonban akár a védőnő vagy gyógytornász által felismert problémákra is megoldást kínálhat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek