1 hónapnál régebbi cikk

Nyolc milliós adomány a kórháznak – százezer darab maszk érkezett az intézmény dolgozói számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász IStván
Nyolc milliós adomány a kórháznak – százezer darab maszk érkezett az intézmény dolgozói számára

Százezer darab FFP2-es maszkkal gazdagodott a székesfehérvári Szent György Kórház. Az adományt az Ivanics Kft. ajánlotta fel, akik számára nem idegen az adományozás és a jótékonykodás.

Csütörtök délelőtt jelentős adomány érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. A százezer darab FFP2-es maszkot az Ivanics Kft. ajánlotta fel a kórház számára. Krihó Mihály az Ivanics Kft. fejlesztési és projekt igazgatója úgy fogalmazott, hogy a cég családcentrikus szemlélete miatt nem idegen számukra a jótékonykodás, a lehetőségeikhez képest igyekeznek segítséget nyújtani egy-egy jó ügy érdekében.

"A kórház vezetésének törekvése eljutott hozzánk, miszerint szeretnék megőrizni a munkatársaik egészségét esetleges fertőzés kapcsán és kapóra jött, hogy mi rendelkezünk százezer FFP2-es maszkkal és ezt felajánlottuk a kórháznak, akik elfogadták a felajánlásunkat" – árulta el Krihó Mihály.

A maszkok pénzben kifejezett értéke egyébként mintegy nyolc millió forint, azonban a kórház megbízott igazgatója, Kovács Attila szerint a felajánlás elismerést jelent a kórház dolgozói és az általuk végzett munka iránt a gesztus pedig sokkal fontosabb, mint az adomány értéke.

"Számunkra nagyon fontos, hogy az itteni emberek, vállalkozások, cégek, önkormányzatok értékelik a munkánkat és igyekeznek a lehetőségeikhez képest segíteni minket és ennek látjuk most egy szép példáját, amit ez úton is köszönök az Ivanics Kft. vezetésének és kollektívájának" – mondta Kovács Attila.

Kovács Attila véleménye szerint sok összetevő függvénye, hogy meddig lesz elég ekkora mennyiségű maszk a kórháznak, azonban ha nem lesz újabb pandémiás helyzet, akkor évente átlagosan tíz-tizenötezer darab maszk fogy el a mindennapok során, így a százezres mennyiség hosszú időre orvosolhatja a kórház ezen jellegű szükségleteit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek