1 hónapnál régebbi cikk

Véradás a Civil Központban - szeptemberben lesz a következő alkalom
Fehérvár Médiacentrum fotója
Farkas Szilárd
Véradás a Civil Központban - szeptemberben lesz a következő alkalom

Immár 10. alkalommal szerveztek Civil Véradást Fejér Vármegyében, ezúttal a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. Székesfehérváron február 28-án 14 és 18 óra között bárki adhatott vért.

A Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ adott otthont az immár 10. alkalommal megvalósuló Civil Véradásnak Székesfehérváron. A Civil Központok Országos Hálózatának szervezésében évente kétszer megvalósuló program utolsó állomásán szerda délután kettő és este hat óra között várták a véradókat.

"Az utolsó állomásunknál vagyunk, múlt héten zajlott véradás Dunaújvárosban, Móron és Sárbogárdon, eddig több mint 120-an vettek részt a felhívásunkra, amely egy országos rendezvénysorozat részeként Fehérváron is megrendezésre kerül" – mondta el Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke.

Zugor Zsuzsanna hozzátette, hogy a véradás életmentő lehet, hiszen egy véradó három ember életét mentheti meg. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke rutinos és felelős véradónak vallja magát, szerda délután ő volt az első, akitől vért vettek a szakemberek.

"Az elmúlt tíz évben rendszeresen részt vettem véradásokon, azért határoztam el, mert úgy érzem, hogy egészséges vagyok és ezáltal másoknak is segíthetek, ez a legfőbb szempont. Természetesen az is egyfajta szempont, hogy felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy aki egészségesnek érzi magát, 18 és 65 év közöttiekről beszélünk, az jöjjön el és adjon vért, hiszen a vérkészítmények maximum öt napig állnak el és országos hiány van belőlük" – fogalmazott Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Civil Véradás legközelebb szeptemberben lesz Fejér vármegyében, így Székesfehérváron is, a szervezők arra kérik a véradókat, hogy személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya minden esetben legyen náluk, valamint csakis az adjon vért, aki a véradás napján egészségesnek érzi magát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek